Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Verslag zeiltocht op het IJsselmeer

In de zomer van 2016 organiseerde de NVA twee zeiltochten op het IJsselmeer. Kaartjes voor deze zeiltochten werden verloot onder de leden van de NVA via het ledenblad Engagement.

 

De deelnemers waren erg enthousiast. We kregen de volgende reacties:

Het was een dag met een gouden randje, je zag de kinderen langzaam uit een wereldje komen, sommigen zaten in elkaar gedoken, overprikkeld door het licht en en kleuren en de onbegrensdheid van het water. Langzaam zag je ze gaan genieten, zonder mobiel, op hun buik kijkend naar het opspattende water  en met de verre kijker turen  richting Urk of Lelystad.Er ontstond ook onderling contact heel mooi om te zien. Mijn dochter heeft ADD en Coeliakie, ze heeft enorm genoten, als zusje van een grote broer met autisme, die vaak voorgaat in het gezin, omdat het niet anders kan. De kapitein, Jan Schippers, heeft haar ook wat speciale dingen uitgelegd over de boot en hoe je scheepsknopen maakt, ze vond het een geweldige dag."

 

"Jos en Lisa hebben het ontzettend naar hun zin gehad. Vaak is Lisa niet zo enthousiast om ergens naar toe te gaan, maar sinds ze hoorde over de zeiltocht werd er elke dag over gepraat. Ze vond het heerlijk en wilde de volgende week weer! Mooi weer...... Geweldig Iedereen, die dit mogelijk heeft gemaakt: bedankt. Met de foto's kunnen ze nog heerlijk nagenieten van deze mooie dag".

"Het was een geweldige dag. We hebben genoten van het zeilen en het water. Er was wonderwel enige communicatie tussen de kinderen. Ik heb veel gepraat met de moeder van Ian. Altijd goed voor nieuwe inzichten zo’n gesprek. Echt heel veel dank voor de gegeven mogelijkheid en de organisatie".

Jeroen (20), met autisme en verstandelijke beperking, heeft met een van de zeiltochten meegedaan . Zijn vader heeft hier een verslag van gemaakt. Lees hier het verslag van de zeiltocht