030-2299800
Autismevriendelijkheidsprijzen uitgereikt

Op zondag 2 april heeft de NVA de Autismevriendelijkheidsprijzen 2017 uitgereikt in het Papageno Huis in Laren aan Adri Ligtvoet en Joke ten Dam. 


Adri Ligtvoet, leerkracht openbare basisschool het Zwanenbos in Zoetermeer

De moeder die je nomineerde, Huri Sahin, schreef o.a. het volgende: “Adri Ligtvoet is een professional die met grote toewijding bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen met autisme. Zij heeft een “onorthodoxe” werkwijze. Niet de “afvinklijstjes” maar de ontwikkeling van het kind staat bij haar centraal”. En: “Zij wist op betrokken en professionele wijze een veilige leeromgeving voor Kaya te creëren, maar was ook behulpzaam bij het op tijd signaleren dat Kaya zich beter zou ontwikkelen in een passende leeromgeving. Daarbij ging Adri zelf op zoek naar andere professionals om Kaya te ondersteunen”.


Joke ten Dam,  medewerker MEE Drenthe

Matthijs van der Monde, degene die u nomineerde voor deze prijs, schreef o.a. het volgende: “Het mooie aan Joke is dat zij autisme lijkt te begrijpen, erg goed kan aansluiten bij alle verschillende mensen en alle verschillende problematieken die kunnen ontstaan door ASS, maar ook goed in staat is om het op een manier uit te leggen waardoor mensen zonder autisme ook heel goed begrijpen wat het autisme voor die persoon specifiek betekent”. En: “Meer dan eens komt het voor dat Joke het spreekwoordelijke breekijzer is in zeer ingewikkelde situaties. Daarbij is Joke in staat om al haar emoties te parkeren,te zeggen: sorry, hoe kunnen we nu verder, ook al is het in onze ogen vreselijk onterecht dat zij dat doet omdat de schuld buiten haar zelf ligt”.


Het was een mooie middag: een hartelijke ontvangst door de medewerkers van Papageno, een leerzame en interessante lezing door Dr. Wouter Staal en een muzikaal intermezzo door pianist Jonathan, een bewoner van het Papageno Huis. Verder kon men diverse workshops volgen in het Papageno Huis. Kortom, de Autismeweek 2017 is goed van start gegaan op Wereld Autisme Dag!

Uitreiking Autismevriendelijkheidsprijs 2017 

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.