030-2299800
Actuele oproepen

Wilt u op dit prikbord of in ons magazine Engagement met Autisme ook een oproep plaatsen?

U kunt hier een oproep aan ons doorgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bekijk hieronder diverse actuele oproepen:

Voornamelijk voor het weekend wil hij een maatje, die wat met hem ergens wil gaan drinken, bioscoop, wandelen, spelletje etc.

Reacties graag naar: eavdrhee@gmail.com

Omgeving Culemborg.

Reacties graag naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

Vrouwen en mannen mogen reageren tussen 25 en 35 jaar en het liefst bij mij in de buurt.
Ik ben benieuwd naar de reacties!

Groetjes,
Iris

i.knaap@upcmail.nl

Ik woon in Nijmegen bij mijn ouders en houd momenteel van handwerken (ik kan al haken en breien en zou nog meer willen leren) en moestuinieren. Ik heb ook interesse in houtbewerking en andere creatieve dingen. Af en toe eens shoppen of naar de dierentuin zou ik ook leuk vinden. Ik heb niet zoveel energie, dus kan vaak maximaal een uurtje bezig zijn met iets. Ik heb vooral hulp nodig bij het beginnen, structureren van een activiteit en het op tijd stoppen.

Reacties graag naar: rjvddolder@hotmail.com

een instantie die ervaring heeft met jongeren met MCDD en hen een veilige haven en een gestructureerde omgeving kan bieden, leerbaarheid op vaardigheden, en ervaringen in het leven welke positief zijn.

Ik wens geen ggz-opname maar een gespecialiseerde, fijne omgeving voor deze mensen.

Heeft u ervaring of tips? Dat hoor ik graag!

m.kruiger-muis@ggzcentraal.nl

Ik heb een lichte vorm van PDD-NOS.

Reacties graag naar: ton666@live.nl

Zijn hobby's zijn gamen, vissen en zwemmen. Natuurlijk wil hij ook graag nieuwe dingen met je gaan ondernemen.
Wel graag jongens of meisjes van ongeveer dezelfde leeftijd.

Reacties graag naar: f.van.oploo@gmail.com

Ik ben basisschoolleerkracht en heb 23 jaar voor de klas gestaan. Graag wil ik me nu richten op de problematiek van één kind, omdat daar voor de klas geen mogelijkheid voor is en mij dat al jaren frustreert. Dat is de reden dat ik uit het onderwijs ben gestapt.

Ik ben door mijn eigen zoon ervaringsdeskundige op het gebied van het syndroom van Asperger en heb mij gespecialiseerd in dyslexie en meervoudige intelligentie.
Misschien is er ergens een kind dat mijn steun goed kan gebruiken (hooguit 8 uur per week) en zou ik betaald kunnen worden uit een pgb. Ik weet alleen niet hoe we elkaar kunnen vinden.

Omgeving Zwijndrecht (Zuid-Holland).

Ik woon in Noord-Drenthe en de eventuele kontaktmomenten die kunnen met begeleiding.
Hoop van iemand te horen!

E-mail: access2009@live.nl

Daarnaast hebben we in de zomer de beschikking over een grote kruidentuin waarin naar hartelust de eigen kruiden voor de div. thee, pesto en kruidenboter kunnen worden opgekweekt en verzorgd.
We zitten midden in het mooie Muntendam en hebben ruimte voor enthousiaste jongeren die op een zinvolle manier bezig willen zijn.
Kijken en meedraaien mag altijd.

info@stichtingeemaans.nl

Wie wil?

Groetjes, Suus

Reacties graag naar: hierzo1@hotmail.com

Ik ben 47 jaar en mijn hobby's zijn wandelen, zwemmen, fietsen, uitgaan, op vakantie gaan en een museum bezoeken. Ik speel zelf klassiek piano en hou ook van puzzelen en leren.

Ik wil graag een vrouw van mijn leeftijd hebben met kastanjebruin haar en blauwe ogen. Zij mag geen bril dragen. Zij mag wel lang haar of een staartje dragen. Ik woon in Noord - Holland.

Mijn e-mailadres is: mjleendertz33@gmail.com

Wat vind jij leuk om te doen?

Mijn hobby's zijn: lezen, koken, kaarten maken, reizen met de bus, fietsen, rijden op mijn scooter en winkelen.

Als je dit leuk vind zie ik graag je mailtje tegemoet.

Mijn mailadres is liefdesnest1900@outlook.com

Contact via: karinottens@hotmail.com

Het is een dagbestedingsplek waar gezocht wordt naar werkzaamheden die jou passen of jou juist uitdagen om je verder te ontwikkelen. Wat wil jij leren? Waar heb je ondersteuning in nodig? Hoe kunnen we je hierin helpen?

Reacties graag naar: info@devrolijkeboekenwurm.nl

Contact via: Avisser@drareg.com

Deze training heeft tot doel om te achterhalen wat jij, als volwassen werknemer met (een vermnoeden van) autisme nodig hebt om je werk goed te kunnen doen; wat jij daar zelf aan kunt doen, waar je collega’s een bijdrage aan kunnen leveren en wat het bedrijf eventueel kan doen. Dit alles, zodat jouw kwaliteiten beter benut kunnen worden, de samenwerking verbeterd en er minder uitval is door ziekte of overbelasting.
De training is op maat, dat wil zeggen toegepast op jouw werksituatie en jouw functioneren en is geschikt voor medewerkers met MBO+/HBO en WO niveau. De opgedane inzichten zijn praktisch toepasbaar in jouw werksituatie.

De training volg je samen met een ‘kompaan’, een collega.
Met de kompaan ga je aan de hand van de thema’s van de bijeenkomsten samen jouw werksituatie analyseren en onderzoeken wat een positief effect kan hebben op jouw functioneren. Dit wordt vervolgens toegepast in de praktijk.
Ook na de training is jouw kompaan blijvend beschikbaar, zodat verandering en steun in het werk duurzaam verankerd is.
Voor meer informatie en aanmelding zie: www.beterwerkenmetautisme.nl


In 2018 staan 4 trainingen gepland.
Voor meer informatie en aanmelding zie www.beterwerkenmetautisme.nl
of tel. 06-15203297. Vraag naar Gemmy Peters of Mieke de Kock.

Ik wandel graag, speel piano en ik hou van muziek. Sporten vind ik fijn en ik ga graag uit eten, winkelen of naar de bios. Kortom, ik hou van alles wat gezellig is!

Reacties graag naar: danielaromeijn@kpnplanet.nl

De inhoud van de sessies is samengesteld door ervaren therapeuten en pedagogen. Kinderen leren ervaringsgericht van de activiteiten met de paarden onder begeleiding van ervaren zorg-professionals.

Vragen: neem gerust contact op met Richard Griffioen, telefoonnummer 06-53510068

Voor meer informatie: www.stichtingsam.nl

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@stichtingsam.nl o.v.v. naam telefoonnummer en e-mailadres.

De gespreksleiders zijn betrokken en ervaren NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om (echt)paren waarvan een partner ASS heeft met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen.

De groep in Amersfoort heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand gehouden op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 

En wie weet bloeit er wel iets moois op! Door de week ben ik erg gesteld op mijn zelfstandigheid dus samenwonen is (zoals het nu is) niet echt voor mij weggelegd.

Ben jij ook, net als ik, op zoek naar iemand die aan een half woord genoeg heeft en ben je tussen de 28 en 36 jaar? Ik kijk uit naar je mailtje!

Dennisd.c.85damen@outlook.com

De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

De groep in Hilversum heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen.. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl

Wanneer u in de regio Utrecht of omgeving woonachtig bent en een dagbehandeling of dagopvang voor uw kind met een autistisch spectrum stoornis zoekt die een 1 op 1 begeleiding biedt, dan vernemen wij graag uw reactie om een indicatie te krijgen van belangstellende (voorinschrijving).


Reacties graag naar: bestuur@metkleinestapjes.nl


De Stichting 'Met kleine stapjes' is een specialistische (kleinschalige) dagopvang en dagbesteding (nog te realiseren omgeving) met individuele begeleiding voor kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen binnen het Autisme Spectrum (ASS). Wij bieden individuele begeleiding met betrokken professionals en bieden intensieve dagbehandeling en dagopvang.

Wij hebben een zoon met klassiek autisme en een verstandelijke beperking, 13 jaar jong.

Eventueel hebben we voor meerdere gezinnen met kinderen met autisme zorg nodig
In de omgeving Nijmegen.

Reacties graag naar: idikos@hotmail.nl

Hij houdt van spelen met Cars, muziek luisteren, spelen op de WII, StarWars en nog veel meer.
Verder heeft hij humor, lacht veel, is gek op dieren en is rustig.
Lijkt het je leuk, neem contact op en wie weet tot snel!

Reacties graag naar: natasjavanbeelen@hotmail.nl

Wil je dat? Dan kun je me mailen op nynke.vanderveen@hotmail.com voor een telefonische afspraak of mailcontact. Als er voldoende animo is, starten we een lotgenotengroep waarbij we 8 keer bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, te reflecteren en ondersteunen. Ik ben Nynke van der Veen en sinds 7 jaar gescheiden. Zes jaar geleden heb ik meegedaan met een groep, dit heeft me veel gebracht. Daarom ben ik mee gaan doen met het begeleiden van groepen en het mensen telefonisch te woord staan.

Zoon is bijna 6, gaat naar regulier onderwijs, maar zou baat hebben bij extra steun in de sociale omgang, spelverdieping etc.

Heb jij ook een kind rond de leeftijd van 6 jaar met diagnose ASS, in het reguliere onderwijs? Zou jouw kind ook baat hebben bij zo'n speelgroepje? Wellicht kunnen we het samen van de grond tillen.

Reacties graag naar: extra555@planet.nl

Ik wandel en fiets graag en pak graag een terrasje. Ben jij ook op zoek naar een vriendschap en kom je uit omgeving Eindhoven-Tilburg? Dan hoor ik graag van je.

Groet Jan

Reacties graag naar: janmichelbrink@gmail.com

www.mcddforum.nl

Ik hoop dat jullie een kijkje willen nemen.

Het verblijf in de buitenlucht, de eenvoud van het gestage natuurlijke ritme en het intensieve contact met de dieren geeft kwetsbare kinderen en jongeren de rust en de ruimte om zichzelf te hervinden.

Wij hebben ruime ervaring in de begeleiding van kinderen uit PGB op onze boerderij. De behoeften van het kind en de ouders / begeleiders staan daarbij altijd centraal. We gaan van ze houden en zijn steeds dankbaar als we het kind weer zien opbloeien en lachen. Op verzoek verstrekken wij u dan ook graag referenties.

Neemt u gerust eens contact met ons op; wellicht dat wij iets voor uw kind kunnen betekenen.

Warme groet,
Janny en Richard van Essen

vanessenjg@gmail.com

Ieder werkt op zijn eigen tempo en doet wat hij leuk vindt. Cd nakijken, apparatuur controleren, bij de koffiecorner helpen, puzzels controleren en sorteren, schoonmaken, planten verzorgen.

Werkdruk is er niet. De winkel gaat om 12 uur open, zodat ieder op zijn eigen tempo naar de winkel kan komen. 

Kom eens langs, of bel of mail gerust voor vragen.

claudia@jannekebox.nl

 

Neem dan eens een kijkje op mijn blog:

https://studiofiep.wordpress.com/

groeten, Natascha

Ik vind het erg fijn om buiten te zijn en maak graag een mooie wandeling. Daarnaast geniet ik van gezelligheid en samenzijn. Ik ben een rustige, spontane en sportieve man.
Ik ben op zoek naar een lat-relatie; iemand waarmee ik samen leuke dingen kan beleven.

Reacties graag naar: janmichelbrink@gmail.com

Klinkt dit bekend? 
Zoek jij mensen waar jij je goed bij kunt voelen?
Leeftijdsgenoten die jouw gevoelens herkennen?
Samen chillen of iets ondernemen terwijl jij je veilig voelt?

Dat is ook wat wij willen!
Daarom willen wij een groep creëren voor mensen tussen de 16 en 26 jaar die deze obstakels herkennen. Ons doel is om deze mensen een veilige plek te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn.

Interesse?
Kijk op onze site: www.stichting-zichtin.nl/jongeren-platform
Of bel: 06-206 374 11


Onze eerste bijeenkomst is op zaterdag 20 mei 2017.
Inloop vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur.
Het Klooster Breda, Schorsmolenstraat 13, Breda

Ik dacht altijd dat iedereen "anders" was, hoop op reactie.

Reacties graag naar fransvb1@hotmail.nl

Ik heb wel wat contacten met mensen met autisme maar ze wonen erg ver weg. Daarom zoek ik mensen in de buurt van Zwolle. Ik hou van wandelen, dansen en ben erg sociaal maar wel onzeker omdat ik vroeger veel gepest ben. Ik voel me vaak erg eenzaam. Zoek herkenning, vriendschap!

Reacties graag naar: Ria, e-mail klittebaal@gmail.com