Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Actuele oproepen

Wilt u op dit prikbord of in ons magazine Engagement met Autisme ook een oproep plaatsen?

U kunt hier een oproep aan ons doorgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bekijk hieronder diverse actuele oproepen:

De inhoud van de sessies is samengesteld door ervaren therapeuten en pedagogen. Kinderen leren ervaringsgericht van de activiteiten met de paarden onder begeleiding van ervaren zorg-professionals.

Vragen: neem gerust contact op met Richard Griffioen, telefoonnummer 06-53510068

Voor meer informatie: www.stichtingsam.nl

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@stichtingsam.nl o.v.v. naam telefoonnummer en e-mailadres.

Veel kinderen vinden de omgang met dieren leuk! Door de directe feedback van het dier kan het kind op een veilige manier oefenen met verandering van gedrag. Succeservaringen die opgedaan worden dragen bij aan het zelfvertrouwen en een positief gevoel. Een dier motiveert kinderen om sociaal contact aan te gaan en om samen te werken. Vanuit spel plezier en ontspanning wordt er door het kind ervaringsgericht geleerd of een aanzet tot leren gegeven.

Vragen: neem gerust contact op met Richard Griffioen, telefoonnummer 06-53510068

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@stichtingsam.nl o.v.v. naam telefoonnummer en e-mailadres

Voor meer informatie kijk op www.stichtingsam.nl

De gespreksleiders zijn betrokken en ervaren NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om (echt)paren waarvan een partner ASS heeft met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen.

De groep in Amersfoort heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand gehouden op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 

En wie weet bloeit er wel iets moois op! Door de week ben ik erg gesteld op mijn zelfstandigheid dus samenwonen is (zoals het nu is) niet echt voor mij weggelegd.

Ben jij ook, net als ik, op zoek naar iemand die aan een half woord genoeg heeft en ben je tussen de 28 en 36 jaar? Ik kijk uit naar je mailtje!

Dennisd.c.85damen@outlook.com

De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

De groep in Hilversum heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen.. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl

Hij heeft PDD Nos, bovengemiddeld IQ. Hij houdt van buitenspelen (vooral met de skelter) of binnenspelen met alles wat wielen heeft.

Reacties graag naar: sandraschelling@gmail.com

Ik ben 3 weken thuis geweest en ga mijn werkzaamheden langzaam weer uitbreiden. Graag zou ik hulp en advies krijgen bij het organiseren van al mijn taken: werk, zorg voor de kinderen en dan ook nog tijd en energie overhouden voor mijzelf.
Is er iemand die de situatie herkent en tips heeft voor mij?

Hartelijke groet
Corine

corine70@hotmail.nl

Wanneer u in de regio Utrecht of omgeving woonachtig bent en een dagbehandeling of dagopvang voor uw kind met een autistisch spectrum stoornis zoekt die een 1 op 1 begeleiding biedt, dan vernemen wij graag uw reactie om een indicatie te krijgen van belangstellende (voorinschrijving).


Reacties graag naar: bestuur@metkleinestapjes.nl


De Stichting 'Met kleine stapjes' is een specialistische (kleinschalige) dagopvang en dagbesteding (nog te realiseren omgeving) met individuele begeleiding voor kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen binnen het Autisme Spectrum (ASS). Wij bieden individuele begeleiding met betrokken professionals en bieden intensieve dagbehandeling en dagopvang.

Wij hebben een zoon met klassiek autisme en een verstandelijke beperking, 13 jaar jong.

Eventueel hebben we voor meerdere gezinnen met kinderen met autisme zorg nodig
In de omgeving Nijmegen.

Reacties graag naar: idikos@hotmail.nl

Hij houdt van spelen met Cars, muziek luisteren, spelen op de WII, StarWars en nog veel meer.
Verder heeft hij humor, lacht veel, is gek op dieren en is rustig.
Lijkt het je leuk, neem contact op en wie weet tot snel!

Reacties graag naar: natasjavanbeelen@hotmail.nl

Hiervoor moeten we wel minimaal met z’n vieren zijn, waarbij een avond door 2 mensen wordt georganiseerd. Ik ben zelf regelmatig bij dit soort borrels geweest en die zijn echt heel gezellig, omdat je hier ook veel lotgenoten ontmoet. Mijn handen jeuken om dit ook in Den Bosch op te zetten.

Zo’n avond ziet er als volgt uit:
18.00 uur: Eten met alle vrijwilligers (niet verplicht, wel een aanrader)
19.00 uur: Start IetsDrinken
19.30 uur: Start IetsDoen
21.00 uur: Einde IetsDoen
23.00 uur: Einde IetsDrinken

Wil je meer weten, kijk dan op de website: www.ietsdrinken.nl. Als je onder het kopje “vrijwilligers” kijkt, kan je lezen wat het allemaal precies inhoudt.

Lijkt je het leuk om dit met mij op te zetten? Neem dan contact met mij op.
Bas Mostermans
Tel: 06-46588876
basmostermans@home.nl

Ik hoop op leuke reacties want zoals eerder gezegd, mijn handen jeuken!

Groetjes,
Bas Mostermans.

Mijn e-mailadres is bjornvandam74@gmail.com

Ik ben op zoek naar een plek waar ik een theater workshop kan geven aan jongeren of volwassenen met autisme.
Graag hoor ik van je als je interesse hebt.
Omgeving Hilversum.

Reacties graag naar: mariet.trouwborst@hotmail.com

Wil je dat? Dan kun je me mailen op nynke.vanderveen@hotmail.com voor een telefonische afspraak of mailcontact. Als er voldoende animo is, starten we een lotgenotengroep waarbij we 8 keer bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, te reflecteren en ondersteunen. Ik ben Nynke van der Veen en sinds 7 jaar gescheiden. Zes jaar geleden heb ik meegedaan met een groep, dit heeft me veel gebracht. Daarom ben ik mee gaan doen met het begeleiden van groepen en het mensen telefonisch te woord staan.

Zoon is bijna 6, gaat naar regulier onderwijs, maar zou baat hebben bij extra steun in de sociale omgang, spelverdieping etc.

Heb jij ook een kind rond de leeftijd van 6 jaar met diagnose ASS, in het reguliere onderwijs? Zou jouw kind ook baat hebben bij zo'n speelgroepje? Wellicht kunnen we het samen van de grond tillen.

Reacties graag naar: extra555@planet.nl

Samen met de leerlingen bereidt, serveert en bezorgt Deksels (h)eerlijke taarten, koekjes, hapjes, broodjes, salades, quiches en soepen met natuurlijke lokale producten. Maatschappelijke betrokkenheid en ontwikkeling van mensen staan bij Deksels Lekker centraal.


Wie komt voor dit project in aanmerking?

Deksels Lekker HoutenDeksels Lekker werkt met verschillende groepen (jong)volwassenen:

 • met dagbestedingsindicatie (Deksels als onderaannemer) van laag tot hoger niveau
 • met PGB-indicatie
 • binnen het sociaal activeringstraject vanuit de gemeente (WMO) en of het loket Werk Inkomen Lekstroom.
 • als leerling van een beroepsopleiding horeca/kok; Deksels is een officieel leerwerkbedrijf
 • Leerwerkplek voor 3 a 4 deelnemers

 

Voor meer informatie:

Zie Website: www.dekselslekker.nl

telefoonnummer: 06-37287762 of 030-6371777

e-mail: info@dekselslekker.nl of stefankhogervorst@gmail.com

Ik wandel en fiets graag en pak graag een terrasje. Ben jij ook op zoek naar een vriendschap en kom je uit omgeving Eindhoven-Tilburg? Dan hoor ik graag van je.

Groet Jan

Reacties graag naar: janmichelbrink@gmail.com

Vanaf begin oktober start er ook weer een nieuwe groep bij Nijmegen Atletiek. Dit keer speciaal gericht op hardlopen! Je bent in beweging, je maakt je hoofd leeg, en iedereen kan het leren. Ideaal als je hoofd altijd op volle toeren draait. Je wordt goed begeleid, in een klein groepje. Nieuwsgierig? Meld je aan voor proeftrainingen!

www.nijmegenatletiek.nl
anne@nijmegenatletiek.nl

Graag maximaal 30 jaar. Het is niet erg als je wat verder weg woont. Graag hoor ik van je!

Mijn e-mailadres is meindertbrouwer@hotmail.com

Reacties graag naar mvannimwegen@ziggo.nl

Onderzoeksvragen vrouwen met ADHD of autisme

Het initiatief http://www.adhdfund.com/ zoekt via crowdfunding financiële steun voor urgente onderzoeksvragen van vrouwen met AD(H)D of autisme. Daarvan staan er een aantal vermeld op de homepage. Tot nu toe scoort ‘ADHD, hormonen en emotionele labiliteit’ het hoogst.


Stem op jouw onderzoeksvraag!

Alle bezoekers van ADHDFund worden uitgenodigd om te stemmen, niet alleen vrouwen met AD(H)D. Ook hun partners, familie, vrienden en/of collega’s. Hoe meer stemmen, hoe groter de kans dat jouw favoriete onderzoek daadwerkelijk wordt uitgevoerd!

Wil je meer info? Neem contact op met ADHDFund, webmaster Emma Atkins, via: emma@adhdfund.com

www.mcddforum.nl

Ik hoop dat jullie een kijkje willen nemen.

Ik heb autisme en ben een rustig type. Nieuwe contacten maken vind ik lastig. Fietsen, wandelen in het bos, bowlen, kano varen e.d. vind ik leuk om te doen. Deze dingen doe ik het liefst samen met een maatje.

Ik zoek een maatje, met voorkeur christelijk, van rond mijn leeftijd om contact op te bouwen en om leuke actieve dingen samen te doen.

Lijkt het jou leuk om met mij in contact te komen, stuur dan alsjeblieft een mailtje naar mijn begeleider: s.roelofs@leliezorggroep.nl

Groetjes Jaap-Wim

Mijn hobby's zijn: wandelen, winkelen, fietsen, bios, uitgaan naar de kroeg, tv kijken, films kijken, en lezen. 

Vind je deze contactadvertentie leuk? Dan wacht ik graag op je reactie.
Stuur je mailtje dan naar denise351@live.nl

Of schrijf naar:

Deniz Kumak
Mgr. Borretstraat 22
5375 AC Reek

Het verblijf in de buitenlucht, de eenvoud van het gestage natuurlijke ritme en het intensieve contact met de dieren geeft kwetsbare kinderen en jongeren de rust en de ruimte om zichzelf te hervinden.

Wij hebben ruime ervaring in de begeleiding van kinderen uit PGB op onze boerderij. De behoeften van het kind en de ouders / begeleiders staan daarbij altijd centraal. We gaan van ze houden en zijn steeds dankbaar als we het kind weer zien opbloeien en lachen. Op verzoek verstrekken wij u dan ook graag referenties.

Neemt u gerust eens contact met ons op; wellicht dat wij iets voor uw kind kunnen betekenen.

Warme groet,
Janny en Richard van Essen

vanessenjg@gmail.com

Ieder werkt op zijn eigen tempo en doet wat hij leuk vindt. Cd nakijken, apparatuur controleren, bij de koffiecorner helpen, puzzels controleren en sorteren, schoonmaken, planten verzorgen.

Werkdruk is er niet. De winkel gaat om 12 uur open, zodat ieder op zijn eigen tempo naar de winkel kan komen. 

Kom eens langs, of bel of mail gerust voor vragen.

claudia@jannekebox.nl

 

Neem dan eens een kijkje op mijn blog:

https://studiofiep.wordpress.com/

groeten, Natascha

We zijn op zoek naar mensen die ervaring hebben met (één van) de volgende onderwerpen:

 • Hoger opgeleiden en een passende garantiebaan:
  We hebben signalen ontvangen dat het voor hoger opgeleide mensen met een beperking moeilijk is om een passende garantiebaan te vinden.

 • Wie binnen het doelgroepregister valt:
  Mensen bij wie het door hun beperking niet lukt om een garantiebaan te behouden.Bijvoorbeeld omdat ze zelfstandig moeten reizen en dat niet kunnen of omdat het niet lukt om met collega’s om te gaan. 

Heb je ervaring met één of beide onderwerpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Ken je iemand in een van deze situaties, dan mag je ze natuurlijk ook naar ons doorverwijzen.

Brede Raad Rotterdam
Rienke Jagroep
Weena 737
3013 AM Rotterdam
Tel. 010 – 26 80 611
E-mail: info@brederaad-010.nl

1. voor jongeren met autisme en laag nivo.
2. voor jongeren met autisme en homoseksuele gevoelens.
3. voor volwassenen met autisme en alle nivo's
4. voor volwassenen met autisme en homoseksuele gevoelens en laag nivo.

en bij alle opties 3 soorten apps.
1. vriendschapsapp.
2. lotgenotenapp
3. datingap.

Dit kan ik niet zelf ontwikkelen, want ik heb te weinig verstand van computers.

Reacties graag naar: r.homburg@gmail.com

... of naar mensen zonder diagnose, maar die wel begrijpen en accepteren dat ik ASS heb. In de regio van Bergen op Zoom, voor sociale contacten.

Reacties graag naar evatimmerman49@gmail.com

We willen bijdragen aan een autismevriendelijk Nederland door onze kennis en ervaringen te delen.

Ik vind het erg fijn om buiten te zijn en maak graag een mooie wandeling. Daarnaast geniet ik van gezelligheid en samenzijn. Ik ben een rustige, spontane en sportieve man.
Ik ben op zoek naar een lat-relatie; iemand waarmee ik samen leuke dingen kan beleven.

Reacties graag naar: janmichelbrink@gmail.com

Klinkt dit bekend? 
Zoek jij mensen waar jij je goed bij kunt voelen?
Leeftijdsgenoten die jouw gevoelens herkennen?
Samen chillen of iets ondernemen terwijl jij je veilig voelt?

Dat is ook wat wij willen!
Daarom willen wij een groep creëren voor mensen tussen de 16 en 26 jaar die deze obstakels herkennen. Ons doel is om deze mensen een veilige plek te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn.

Interesse?
Kijk op onze site: www.stichting-zichtin.nl/jongeren-platform
Of bel: 06-206 374 11


Onze eerste bijeenkomst is op zaterdag 20 mei 2017.
Inloop vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur.
Het Klooster Breda, Schorsmolenstraat 13, Breda

Zijn hobby's zijn: met lego spelen, schaken, gezelschapsspelletjes en spelletjes doen op de iPad. Hij is kalm, slim, en altijd vrolijk.

Reacties graag naar: autimaatje@telenet.be

Als ambulant begeleider/coach zijn wij altijd op zoek naar de balans tussen mens en omgeving. Wij werken het liefst vanuit systemische kaders en koppelen deze, door middel van ervaringsdeskundigheid, met de belevingswereld van de hulpvrager.

Onze visie is dat iedereen in staat is om een kwalitatief en zinvol leven te leiden. Deze visie is dan ook ons uitgangspunt en die stelt ons in staat om naast de hulpvrager te staan met een ondersteunende functie.

Wij combineren ambulante begeleiding en dagbesteding met multimediatrajecten.

Reacties graag naar: info@wijzijndeburgers.nl

Kijk op de website voor meer informatie: www.wijzijndeburgers.nl

Ik dacht altijd dat iedereen "anders" was, hoop op reactie.

Reacties graag naar fransvb1@hotmail.nl

Dingen die ik leuk vind om te doen zijn: naar de film, sauna, naaktstrand, naar de opera, dagje winkelen ... oh ja en je moet wel van klassieke muziek houden. Liefst onder de 30, en graag uit de buurt. Je hoeft niet per se een auto te hebben, met de trein komen we een heel eind. 

Groet, Stian van Houten (ben zelf 41)

Alleen graag serieuze reacties, je kan me mailen op stianvh@hotmail.com

Je kan me ook appen op 0623854285 (is mijn mobiele nummer en het enige telefoonnummer wat ik heb)

Ik heb wel wat contacten met mensen met autisme maar ze wonen erg ver weg. Daarom zoek ik mensen in de buurt van Zwolle. Ik hou van wandelen, dansen en ben erg sociaal maar wel onzeker omdat ik vroeger veel gepest ben. Ik voel me vaak erg eenzaam. Zoek herkenning, vriendschap!

Reacties graag naar: Ria, e-mail klittebaal@gmail.com