Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Actuele oproepen

Wilt u op dit prikbord of in ons magazine Engagement met Autisme ook een oproep plaatsen?

U kunt hier een oproep aan ons doorgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bekijk hieronder diverse actuele oproepen:

Ik woon in Noord-Drenthe en de eventuele kontaktmomenten die kunnen met begeleiding.
Hoop van iemand te horen!

E-mail: access2009@live.nl

Daarnaast hebben we in de zomer de beschikking over een grote kruidentuin waarin naar hartelust de eigen kruiden voor de div. thee, pesto en kruidenboter kunnen worden opgekweekt en verzorgd.
We zitten midden in het mooie Muntendam en hebben ruimte voor enthousiaste jongeren die op een zinvolle manier bezig willen zijn.
Kijken en meedraaien mag altijd.

info@stichtingeemaans.nl

Wie wil?

Groetjes, Suus

Reacties graag naar: hierzo1@hotmail.com

Ik ben 47 jaar en mijn hobby's zijn wandelen, zwemmen, fietsen, uitgaan, op vakantie gaan en een museum bezoeken. Ik speel zelf klassiek piano en hou ook van puzzelen en leren.

Ik wil graag een vrouw van mijn leeftijd hebben met kastanjebruin haar en blauwe ogen. Zij mag geen bril dragen. Zij mag wel lang haar of een staartje dragen. Ik woon in Noord - Holland.

Mijn e-mailadres is: mjleendertz33@gmail.com

Wat vind jij leuk om te doen?

Mijn hobby's zijn: lezen, koken, kaarten maken, reizen met de bus, fietsen, rijden op mijn scooter en winkelen.

Als je dit leuk vind zie ik graag je mailtje tegemoet.

Mijn mailadres is liefdesnest1900@outlook.com

Contact via: karinottens@hotmail.com

Het UNIT Atelier biedt ontwikkelingsgerichte- en arbeidsmatige dagbesteding en richt zich op artistiek getalenteerde personen vanaf 18 jaar met een stoornis in het autismespectrum of aanverwante problematiek.

Van ASML en Stichting DOEN heeft stichting UNIT Academie een subsidie ontvangen om nieuwe kansen/mogelijkheden te bieden aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt door ze de mogelijkheid te geven om te werken met actuele technologische ontwikkelingen. 

Hiervoor zijn wij op zoek naar een docent die dit project mee vorm kan geven. Er wordt gewerkt met de programma’s Onshape, Tinkercad, Sculptris, Blender en met een Ultimaker Printer en een David Scanner. Ook een Laser snijder is aanwezig voor het maken van “kunstige” producten voor de UNIT Winkel. Voor informatie neem contact op met Gemma van Grinsven, 06 - 17544175 of info@unitacademie.nl

Ik help jullie met alle plezier aan een passende deken, omdat ik weet wat meer rust voor een gezin kan betekenen!

Meer info: www.zolderkamerblog.wordpress.com

Het is een dagbestedingsplek waar gezocht wordt naar werkzaamheden die jou passen of jou juist uitdagen om je verder te ontwikkelen. Wat wil jij leren? Waar heb je ondersteuning in nodig? Hoe kunnen we je hierin helpen?

Reacties graag naar: info@devrolijkeboekenwurm.nl

Contact via: Avisser@drareg.com

Deze training heeft tot doel om te achterhalen wat jij, als volwassen werknemer met (een vermnoeden van) autisme nodig hebt om je werk goed te kunnen doen; wat jij daar zelf aan kunt doen, waar je collega’s een bijdrage aan kunnen leveren en wat het bedrijf eventueel kan doen. Dit alles, zodat jouw kwaliteiten beter benut kunnen worden, de samenwerking verbeterd en er minder uitval is door ziekte of overbelasting.
De training is op maat, dat wil zeggen toegepast op jouw werksituatie en jouw functioneren en is geschikt voor medewerkers met MBO+/HBO en WO niveau. De opgedane inzichten zijn praktisch toepasbaar in jouw werksituatie.

De training volg je samen met een ‘kompaan’, een collega.
Met de kompaan ga je aan de hand van de thema’s van de bijeenkomsten samen jouw werksituatie analyseren en onderzoeken wat een positief effect kan hebben op jouw functioneren. Dit wordt vervolgens toegepast in de praktijk.
Ook na de training is jouw kompaan blijvend beschikbaar, zodat verandering en steun in het werk duurzaam verankerd is.
Voor meer informatie en aanmelding zie: www.beterwerkenmetautisme.nl


In 2018 staan 4 trainingen gepland.
Voor meer informatie en aanmelding zie www.beterwerkenmetautisme.nl
of tel. 06-15203297. Vraag naar Gemmy Peters of Mieke de Kock.

Dus autobeurzen bezoeken, automusea, race experience etc etc. Jong of oud, jongen of meisje, het maakt niet uit als de persoon maar van auto's houdt ( en een rijbewijs heeft ) en actief daar iets samen mee wil doen. Wie voelt zich aangesproken en heeft zin om kennis te maken? We horen graag. mvrgr. Rianne en Mettina

Reacties graag naar: m.barends@live.nl

Ik wandel graag, speel piano en ik hou van muziek. Sporten vind ik fijn en ik ga graag uit eten, winkelen of naar de bios. Kortom, ik hou van alles wat gezellig is!

Reacties graag naar: danielaromeijn@kpnplanet.nl

De inhoud van de sessies is samengesteld door ervaren therapeuten en pedagogen. Kinderen leren ervaringsgericht van de activiteiten met de paarden onder begeleiding van ervaren zorg-professionals.

Vragen: neem gerust contact op met Richard Griffioen, telefoonnummer 06-53510068

Voor meer informatie: www.stichtingsam.nl

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@stichtingsam.nl o.v.v. naam telefoonnummer en e-mailadres.

De gespreksleiders zijn betrokken en ervaren NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om (echt)paren waarvan een partner ASS heeft met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen.

De groep in Amersfoort heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand gehouden op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 

En wie weet bloeit er wel iets moois op! Door de week ben ik erg gesteld op mijn zelfstandigheid dus samenwonen is (zoals het nu is) niet echt voor mij weggelegd.

Ben jij ook, net als ik, op zoek naar iemand die aan een half woord genoeg heeft en ben je tussen de 28 en 36 jaar? Ik kijk uit naar je mailtje!

Dennisd.c.85damen@outlook.com

De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

De groep in Hilversum heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen.. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl

Hij heeft PDD Nos, bovengemiddeld IQ. Hij houdt van buitenspelen (vooral met de skelter) of binnenspelen met alles wat wielen heeft.

Reacties graag naar: sandraschelling@gmail.com

Wanneer u in de regio Utrecht of omgeving woonachtig bent en een dagbehandeling of dagopvang voor uw kind met een autistisch spectrum stoornis zoekt die een 1 op 1 begeleiding biedt, dan vernemen wij graag uw reactie om een indicatie te krijgen van belangstellende (voorinschrijving).


Reacties graag naar: bestuur@metkleinestapjes.nl


De Stichting 'Met kleine stapjes' is een specialistische (kleinschalige) dagopvang en dagbesteding (nog te realiseren omgeving) met individuele begeleiding voor kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen binnen het Autisme Spectrum (ASS). Wij bieden individuele begeleiding met betrokken professionals en bieden intensieve dagbehandeling en dagopvang.

Wij hebben een zoon met klassiek autisme en een verstandelijke beperking, 13 jaar jong.

Eventueel hebben we voor meerdere gezinnen met kinderen met autisme zorg nodig
In de omgeving Nijmegen.

Reacties graag naar: idikos@hotmail.nl

Hij houdt van spelen met Cars, muziek luisteren, spelen op de WII, StarWars en nog veel meer.
Verder heeft hij humor, lacht veel, is gek op dieren en is rustig.
Lijkt het je leuk, neem contact op en wie weet tot snel!

Reacties graag naar: natasjavanbeelen@hotmail.nl

Wil je dat? Dan kun je me mailen op nynke.vanderveen@hotmail.com voor een telefonische afspraak of mailcontact. Als er voldoende animo is, starten we een lotgenotengroep waarbij we 8 keer bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, te reflecteren en ondersteunen. Ik ben Nynke van der Veen en sinds 7 jaar gescheiden. Zes jaar geleden heb ik meegedaan met een groep, dit heeft me veel gebracht. Daarom ben ik mee gaan doen met het begeleiden van groepen en het mensen telefonisch te woord staan.

Zoon is bijna 6, gaat naar regulier onderwijs, maar zou baat hebben bij extra steun in de sociale omgang, spelverdieping etc.

Heb jij ook een kind rond de leeftijd van 6 jaar met diagnose ASS, in het reguliere onderwijs? Zou jouw kind ook baat hebben bij zo'n speelgroepje? Wellicht kunnen we het samen van de grond tillen.

Reacties graag naar: extra555@planet.nl

Samen met de leerlingen bereidt, serveert en bezorgt Deksels (h)eerlijke taarten, koekjes, hapjes, broodjes, salades, quiches en soepen met natuurlijke lokale producten. Maatschappelijke betrokkenheid en ontwikkeling van mensen staan bij Deksels Lekker centraal.


Wie komt voor dit project in aanmerking?

Deksels Lekker HoutenDeksels Lekker werkt met verschillende groepen (jong)volwassenen:

 • met dagbestedingsindicatie (Deksels als onderaannemer) van laag tot hoger niveau
 • met PGB-indicatie
 • binnen het sociaal activeringstraject vanuit de gemeente (WMO) en of het loket Werk Inkomen Lekstroom.
 • als leerling van een beroepsopleiding horeca/kok; Deksels is een officieel leerwerkbedrijf
 • Leerwerkplek voor 3 a 4 deelnemers

 

Voor meer informatie:

Zie Website: www.dekselslekker.nl

telefoonnummer: 06-37287762 of 030-6371777

e-mail: info@dekselslekker.nl of stefankhogervorst@gmail.com

Ik wandel en fiets graag en pak graag een terrasje. Ben jij ook op zoek naar een vriendschap en kom je uit omgeving Eindhoven-Tilburg? Dan hoor ik graag van je.

Groet Jan

Reacties graag naar: janmichelbrink@gmail.com

Vanaf begin oktober start er ook weer een nieuwe groep bij Nijmegen Atletiek. Dit keer speciaal gericht op hardlopen! Je bent in beweging, je maakt je hoofd leeg, en iedereen kan het leren. Ideaal als je hoofd altijd op volle toeren draait. Je wordt goed begeleid, in een klein groepje. Nieuwsgierig? Meld je aan voor proeftrainingen!

www.nijmegenatletiek.nl
anne@nijmegenatletiek.nl

Reacties graag naar mvannimwegen@ziggo.nl

www.mcddforum.nl

Ik hoop dat jullie een kijkje willen nemen.

Ik heb autisme en ben een rustig type. Nieuwe contacten maken vind ik lastig. Fietsen, wandelen in het bos, bowlen, kano varen e.d. vind ik leuk om te doen. Deze dingen doe ik het liefst samen met een maatje.

Ik zoek een maatje, met voorkeur christelijk, van rond mijn leeftijd om contact op te bouwen en om leuke actieve dingen samen te doen.

Lijkt het jou leuk om met mij in contact te komen, stuur dan alsjeblieft een mailtje naar mijn begeleider: s.roelofs@leliezorggroep.nl

Groetjes Jaap-Wim

Het verblijf in de buitenlucht, de eenvoud van het gestage natuurlijke ritme en het intensieve contact met de dieren geeft kwetsbare kinderen en jongeren de rust en de ruimte om zichzelf te hervinden.

Wij hebben ruime ervaring in de begeleiding van kinderen uit PGB op onze boerderij. De behoeften van het kind en de ouders / begeleiders staan daarbij altijd centraal. We gaan van ze houden en zijn steeds dankbaar als we het kind weer zien opbloeien en lachen. Op verzoek verstrekken wij u dan ook graag referenties.

Neemt u gerust eens contact met ons op; wellicht dat wij iets voor uw kind kunnen betekenen.

Warme groet,
Janny en Richard van Essen

vanessenjg@gmail.com

Ieder werkt op zijn eigen tempo en doet wat hij leuk vindt. Cd nakijken, apparatuur controleren, bij de koffiecorner helpen, puzzels controleren en sorteren, schoonmaken, planten verzorgen.

Werkdruk is er niet. De winkel gaat om 12 uur open, zodat ieder op zijn eigen tempo naar de winkel kan komen. 

Kom eens langs, of bel of mail gerust voor vragen.

claudia@jannekebox.nl

 

Neem dan eens een kijkje op mijn blog:

https://studiofiep.wordpress.com/

groeten, Natascha

We zijn op zoek naar mensen die ervaring hebben met (één van) de volgende onderwerpen:

 • Hoger opgeleiden en een passende garantiebaan:
  We hebben signalen ontvangen dat het voor hoger opgeleide mensen met een beperking moeilijk is om een passende garantiebaan te vinden.

 • Wie binnen het doelgroepregister valt:
  Mensen bij wie het door hun beperking niet lukt om een garantiebaan te behouden.Bijvoorbeeld omdat ze zelfstandig moeten reizen en dat niet kunnen of omdat het niet lukt om met collega’s om te gaan. 

Heb je ervaring met één of beide onderwerpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Ken je iemand in een van deze situaties, dan mag je ze natuurlijk ook naar ons doorverwijzen.

Brede Raad Rotterdam
Rienke Jagroep
Weena 737
3013 AM Rotterdam
Tel. 010 – 26 80 611
E-mail: info@brederaad-010.nl

1. voor jongeren met autisme en laag nivo.
2. voor jongeren met autisme en homoseksuele gevoelens.
3. voor volwassenen met autisme en alle nivo's
4. voor volwassenen met autisme en homoseksuele gevoelens en laag nivo.

en bij alle opties 3 soorten apps.
1. vriendschapsapp.
2. lotgenotenapp
3. datingap.

Dit kan ik niet zelf ontwikkelen, want ik heb te weinig verstand van computers.

Reacties graag naar: r.homburg@gmail.com

... of naar mensen zonder diagnose, maar die wel begrijpen en accepteren dat ik ASS heb. In de regio van Bergen op Zoom, voor sociale contacten.

Reacties graag naar evatimmerman49@gmail.com

Ik vind het erg fijn om buiten te zijn en maak graag een mooie wandeling. Daarnaast geniet ik van gezelligheid en samenzijn. Ik ben een rustige, spontane en sportieve man.
Ik ben op zoek naar een lat-relatie; iemand waarmee ik samen leuke dingen kan beleven.

Reacties graag naar: janmichelbrink@gmail.com

Klinkt dit bekend? 
Zoek jij mensen waar jij je goed bij kunt voelen?
Leeftijdsgenoten die jouw gevoelens herkennen?
Samen chillen of iets ondernemen terwijl jij je veilig voelt?

Dat is ook wat wij willen!
Daarom willen wij een groep creëren voor mensen tussen de 16 en 26 jaar die deze obstakels herkennen. Ons doel is om deze mensen een veilige plek te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn.

Interesse?
Kijk op onze site: www.stichting-zichtin.nl/jongeren-platform
Of bel: 06-206 374 11


Onze eerste bijeenkomst is op zaterdag 20 mei 2017.
Inloop vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur.
Het Klooster Breda, Schorsmolenstraat 13, Breda

Ik dacht altijd dat iedereen "anders" was, hoop op reactie.

Reacties graag naar fransvb1@hotmail.nl

Ik heb wel wat contacten met mensen met autisme maar ze wonen erg ver weg. Daarom zoek ik mensen in de buurt van Zwolle. Ik hou van wandelen, dansen en ben erg sociaal maar wel onzeker omdat ik vroeger veel gepest ben. Ik voel me vaak erg eenzaam. Zoek herkenning, vriendschap!

Reacties graag naar: Ria, e-mail klittebaal@gmail.com