030-2299800
Activiteitenkalender

Regionale bijeenkomsten rondom autisme

Op vrijdag 2 november 2018 vindt het Jaarcongres van Impuls & Woortblind plaats in Nijkerk, met als thema: Neurodiversiteit in Leren en Werken. Kansen en bedreigingen voor gezond en vitaal leren en werken.

GA DIRECT NAAR HET POGRAMMA EN AANMELDEN

Tijdens dit congres reiken wij u concepten én praktische handvatten aan die meer inzicht geven in de neurodiversiteit bij uw studenten of werknemers.

Deze neurodiversiteit herkennen en benutten betekent minder uitval en een optimaal leer- en werkresultaat.

Zowel in het reguliere- en vakonderwijs, (ROC, MBO, HBO, WO) als bij bedrijfsopleidingen blijkt het soms lastig om voldoende in te spelen op de diversiteit van studenten.

Ook op de werkvloer hebben mensen soms een eigen gebruiksaanwijzing om hun talenten optimaal te kunnen inzetten.

 

Winst in het onderwijs en op werkvloer

Rekening houden met deze neurodiversiteit voorkomt onnodig verzuim en uitval. Een optimale match kan zelfs veel voordeel opleveren voor alle partijen.
Problemen die bij een mismatch ontstaan, zoals veel verzuim, burn out of depressie, komen pas te laat onder de aandacht van bedrijfsartsen en decanen.
In het onderwijs blijft het leerresultaat achter bij de mogelijkheden, terwijl de opleiding graag iederéén de mogelijkheid biedt om met plezier een goed scholingsresultaat te behalen.
Werkgevers en werknemers zijn erbij gebaat de werkkracht van mensen optimaal te benutten. Dit bespaart kosten en levert arbeidsvreugde op.

 

Programma

Het congres biedt een gevarieerd aanbod van plenaire activiteiten en workshops verzorgd door vooraanstaande professionals uit het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs.

Daarnaast ook uit de sector van beroepsopleidingen en de beroepspraktijk van (jong)volwassenen met dyslexie, AD(H)D, autisme en hoogbegaafdheid.

Zo zijn er de presentaties ‘Neurodiversiteit vanuit evolutionair perspectief’ door van Prof. Witte Hoogendijk, Erasmus MC. en ‘Arbeid als medicijn’ door psychiater en bedrijfskundige Ard van Oosten.

U vindt hier het gehele programma.

Meer info en aanmelden.

 

Doelgroep

Managers/leidinggevenden, opleidingsmanagers en HR- professionals binnen bedrijven, aanbieders van MBO, HBO en WO, bedrijfsopleidingen, gemeenten, studentendecanen, zorgcoördinatoren, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbo-artsen.

Het Autisme Info Centrum Arnhem gaat verhuizen, van het Oolgaardthuis naar Krekel Autismecoaching op de Zijpendaalseweg 25.

Van 20 juni tot 21 augustus is het AIC gesloten in verband met de zomervakantie.


22 augustus is onze opening op de nieuwe locatie. U bent van harte welkom 22 augustus van 9.30 tot 12.00 uur.

Voor de opening draaien we de film "Autisme een leven lang".

Onder het genot van een kop koffie of thee zien wij u graag op de Zijpendaalseweg 25, 6814 CC Arnhem.

Op de ‘Get Aut! dagen’ zullen er maximaal 8 kinderen aanwezig zijn in verband met de structuur, de prikkels en het overzicht.

We zijn één keer per maand op onze locatie in de Molenschuur van het Sonsbeekpark in Arnhem, waar gespeeld kan worden in een rustige en veilige omgeving. Daarnaast maken we één keer per maand een uitje om daar een gezellige en actieve dag te beleven.

Daarnaast wordt ook regelmatig een ‘Get Aut! extra‘ georganiseerd. Met de ‘Get Aut! extra’ willen wij (oudere) kinderen in de leeftijdsgroep van 12 tot 16 jaar een uitgaansbeleving geven door met hen activiteiten te ondernemen die zij gewoonlijk met leeftijdsgenoten zouden doen. Deze activiteiten worden georganiseerd in de weekenden dat er geen ‘Get Aut! dag’ wordt georganiseerd en hebben in tegenstelling tot ‘Get Aut dagen’ wisselende tijden.

Doordat wij werken met goed opgeleide en ervaren vrijwilligers is de professionaliteit van de begeleiding gewaarborgd en worden de kosten zo laag mogelijk gehouden.

Tijden
Elke ‘Get Aut! dag’ start om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De dagen hebben een terugkerende structuur waarbij we vaste eetmomenten bieden en een activiteitenprogramma dat inhoudelijk per ‘Get Aut! dag’ verschilt.

De ‘Get Aut! extra’ start op wisselende tijden, waarbij de duur en het tijdstip van aanvang afhankelijk is van de activiteit.

Kosten
Een ‘Get Aut! dag’ kost 25 euro per keer.
Een ‘Get Aut! extra’ kost 15 euro per keer.
Het is mogelijk de ‘Get Aut! dagen’ of de ‘Get Aut! extra’ te vergoeden vanuit het PGB. 

Contact
Ben u nieuwsgierig geworden naar de Get Aut!, wilt u iets vragen of een keer komen kijken? U kunt contact opnemen door het contactformulier in te vullen onder het kopje contact of door een e-mail te sturen naar info@get-aut.nl

Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen op onze website: www.get-aut.nl of op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/Get-Aut-1666725403549417/

Alleen voor volwassenen met een conditie in het autistisch spectrum.

Informeel samenzijn met hapje en drankje, met als doel om in contact te komen met andere mensen met autisme. Elke keer staat een kwaliteit van iemand met autisme centraal. Uw gastheer is Roland Angenent (aspi).


Avondprogramma

19.30 - 20.00 Inloop, koffie/thee, koek

20.00 - 21.00 Themagesprek

21.00 - 22.30 Napraten, ervaring uitwisselen, hapje, drankje

 

Details

 • Frequentie: maandelijks, elke 3e woensdag van de maand, uitgezonderd vakantieperiode
 • Locatie: Zijpendaalseweg 25 6814CC Arnhem
 • Tijden: 19.30 - 22.30 uur
 • Aantal bijeenkomsten: 10
 • Data in 2016: 16 maart, 20 april, 18 mei, 15 juni, 21 september, 19 oktober,  16 november, 21 december
 • Groepsgrootte: Maximaal 30
 • Kosten: € 5,- per avond voor consumpties
 • Inschrijven: Niet nodig
 • Op de hoogte blijven: http://twitter.com/#!/Auticafe
 • Contact: info@auticafe.nl  
 • Zelf je verhaal vertellen? Neem contact op of kom langs.

Zie ook: www.Auticafe.nl

Voor: Iedereen die met autisme te maken heeft

Locatie: ‘t Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem
Aanmelden: info@rondomautisme.nl
Info: www.rondomautisme.nl

Ben je tussen de 5 en 12 jaar, heb je een autisme spectrum stoornis en vind je het leuk om met leeftijdsgenootjes een gezellige dag te beleven? Dan ben je bij ons van harte welkom.

Elke maand vinden er meerdere Auti Actie Dagen plaats. Groep1 komt de eerste zaterdag van de maand samen en groep 2 de derde zaterdag van de maand. Het is in overleg mogelijk om deel te nemen aan beide groepen.

Locatie: het terrein van stichting BIO in Arnhem

Wilt u uw kind laten deelnemen? Of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met de coördinatoren door een mail te sturen naar autiactiedagenarnhem@gmail.com of neem een kijkje op www.autiactiedagenarnhem.nl.


Auti Actie Dagen in 2016:

 • 5 maart,
 • 19 maart,
 • 9 april,
 • 23 april,
 • 21 mei,
 • 4 juni,
 • 18 juni,
 • 9 juli,
 • 23 juli,
 • 6 augustus,
 • 20 augustus,
 • 3 september,
 • 17 september,
 • 1 oktober,
 • 15 oktober,
 • 5 november,
 • 19 november en
 • 10 december.

De tool Zoek&Vind is een onderdeel van autisme.nl, en ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Autisme in samenwerking met Balans. Zoek&vind is een handige tool voor consument én aanbieder. Het is hét platform waar aanbieders, scholen en dienstverleners gespecialiseerd in autisme, gevonden kunnen worden. 

Bent u consument? Dan krijgt u een helder overzicht van aanbieders én van evenementen op het gebied van autisme bij u in de buurt.

Klik op onderstaande banner om direct te kunnen zoeken naar evenementen.

 

Banner Zoekenvindautisme aug17

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.