030-2299800
Autisme Info Centra (AIC) Gelderland

Activiteiten en contactgegevens

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 29 AIC's.

Adres:

Het Oolgaardthuis

Klingelbeekseweg 19

6812 DE Arnhem

 

E-mail: aic.gp.arnhem@gmail.com

Telefoon (alleen op woensdagochtend buiten de schoolvakanties): 06 188 668 02

Inloopmogelijkheid:

De vrijwilligers van AIC Arnhem zijn aanwezig op de tweede en de vierde woensdagochtend van elke maand, tussen 9.00 en 12.00 uur!


Overige activiteiten:

AIC Arnhem organiseert regelmatig bijeenkomsten rond een bepaald thema.
Deze avonden vinden plaats op een andere locatie dan de inloopochtenden.

Locatie informatieavonden: VSO Mariëndael, Middachtensingel 12, (in de wijk ‘Over het lange water’)

6825 HN  ARNHEM

Locatie op Google Maps

Kijk op de activiteitenkalender Gelderland voor actuele data.

 

 

 

 

Nederlandse Vereniging voor Autisme maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookie voorwaarden.