Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Activiteitenkalender Groningen en Drenthe

De NVA regio Groningen-Drenthe organiseert op woensdagavond 1 november a.s. de jaarlijkse lezing in de Blauwe Zaal van het UMCG te Groningen.
De lezing wordt verzorgd door Carien van Hooff, coördinator en mede initiatiefnemer van de Coalitie Vanuit autisme bekeken, en heeft als titel: ’Wegwijzer naar een inclusieve maatschappij’


“Mensen met autisme zijn ons kompas op weg naar een inclusieve maatschappij. Een maatschappij waar iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn. Ook als je anders bent of je anders ontwikkelt.”

Samen met u wil Carien van Hooff die avond doornemen aan de hand van concrete initiatieven waarmee we het beste kunnen illustreren hoe iedere betrokkene daar zelf een eigen bijdrage aan kan leveren. “Zo kunnen we onze kennisbank vullen met heel veel praktische informatie waarmee professionals, mensen met autisme en hun naasten de weg kunnen vinden naar een meer inclusieve samenleving.”


De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht, dit kan vanaf 15 september tot uiterlijk 30 oktober a.s. U ontvangt een bevestiging na de inschrijving.

Voor de lezing verwachten we weer grote belangstelling, zowel van leden als professionals. Tijdig inschrijven voorkomt teleurstelling.

Deelname aan de lezing gaat op volgorde van binnenkomst. Bij overschrijding van het maximum aantal deelnemers wordt een wachtlijst gehanteerd.

Aanmelden: nva.lezing@gmail.com

Bij aanmelding graag duidelijk vermelden:

  • Naam + woonplaats
  • Lid NVA / Lid Balans / geen lid
  • Aantal personen (maximaal 4)
  • Indien van toepassing: ook naam organisatie


Datum: woensdag 1 november 2017, 19.30 – 21.00 uur (geen pauze)

Locatie: Universitair Medisch Centrum Groningen, Blauwe Zaal

Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen

Aanmelden vanaf:   15 september 2017

Sluitingsdatum:        30 oktober 2017

Heb je iets met autisme? Voel je welkom op onze inloopavond.

Voor mensen met een vorm van autisme en allen, die zich bij hen betrokken voelen: ouders, partners, brussen, vrienden etc.

Je kunt bijvoorbeeld wat drinken halen bij de bar, in gesprek raken met elkaar, een spelletje of quiz doen samen met wat andere gasten, boeken inkijken bij onze Infotheek of vragen stellen aan de ervaringsdeskundigen van het Autisme Infocentrum Groningen. 
De NOVO stelt een gezellige ruimte ter beschikking in het gebouw Confiance.

Locatie:

Gebouw Confiance van de NOVO
Kochstraat 1 - 10
9728 KA GRONINGEN

Voor sommigen is de locatie wat lastig te vinden. Hier wat tips:

Het gaat om een licht gebouw met herkenbare oranje kozijnen. Het gebouw heeft een heel royale trapopgang, waaraan onze banner van het Auticafé zal hangen (kijk ook op bijgaande foto). Ga bij deze trap omhoog en ga vervolgens linksaf het café in.

Locatie op Google Maps
Openeningstijden: van 19.30 uur tot 21.30 uur 
Elke tweede woensdag van de maand, m.u.v. de zomervakantie.

Praten over autisme met iemand die je begrijpt.

Dit kunnen wij u bieden tijdens onze inloopochtend. Dan zitten wij, NVA-vrijwilligers, voor u klaar voor informatie, advies of een luisterend oor. Wij zijn zelf lotgenoten en willen u graag verder helpen. U krijgt bij ons een individueel gesprek en kunt zonder afspraak binnen komen lopen. 

Van harte welkom!

De inloopochtend op een rijtje:

  • Tijd: 9.30 tot 11.30 uur
  • Plaats: Kantoor Zorgbelang Groningen, Hoendiep 95 te Groningen (naast Knols' Koekfabriek)
  • Frequentie: elke eerste maandag van de maand, behalve in de zomervakantie (basisschool)

Volg ons op Facebook voor actuele informatie: www.facebook.com/aicgroningen

Een gespreksgroep bestaat uit (ex)partners van iemand met, of het vermoeden van, een Autisme Spectrum Stoornis.

Aanmelden bij Janna Nijgh: jdnijgh1@hotmail.com.

De tool Zoek&Vind is een onderdeel van autisme.nl, en ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Autisme in samenwerking met Balans. Zoek&vind is een handige tool voor consument én aanbieder. Het is hét platform waar aanbieders, scholen en dienstverleners gespecialiseerd in autisme, gevonden kunnen worden. 

Bent u consument? Dan krijgt u een helder overzicht van aanbieders én van evenementen op het gebied van autisme bij u in de buurt.

Klik op onderstaande banner om direct te kunnen zoeken naar evenementen.

 

Banner Zoekenvindautisme aug17