Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Lotgenotencontact

Voor verschillende doelgroepen

Partnercontact


Regio Purmerend:

Nannie Kruissel

Tel: 0299-657590

e-mail: nannie.kruissel@planet.nl

Activiteiten: een gespreksgroep die 1 keer in de 6 weken samenkomt in Kwadijk. Kijk voor actuele data in de Activiteitenkalender.

 

Regio Venhuizen:

Irma Jonker

Huiskamerbijeenkomsten.
Stuur, als je wilt komen, van tevoren een mail naar irmajonker@quicknet.nl, dan krijg je ook meteen mijn adres en telefoonnummer.

Kijk voor actuele data in de Activiteitenkalender


Regio Haarlem:  

Gespreksgroep Heemstede

Bedoeld voor 'partners' van mensen met (of een vermoeden van) autisme. 

Normaliter komt deze groep om de zes weken samen. 

Data voor de komende bijeenkomsten zijn nog niet vastgesteld. Zodra er meer bekend is, leest u het op deze pagina.

 

AutismeKring Amsterdam

Elke 1e dinsdag van de maand, 19.30-22.00 uur 

Adres: Stadionplein 65, 1076 CJ Amsterdam.

De hele avond vrije inloop, je mag ook later dan 19.30 uur komen. Einde meestal om 22.00 uur. Voor het eerst? Neem gerust een ouder of begeleider mee.

Kijk voor actuele data in de Activiteitenkalender.

Voor meer informatie zie: www.autismecafeamsterdam.nl

 

 

Autismecafé Stede Broec 

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen. Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

Contactpersoon

Irma Jonker
stedebroec@autismecafe.nl

Gespreksleider

Jaël Elkerbout

Locatie

Het Vereenigingsgebouw
Hoofdstraat 206
1611 AM  Bovenkarspel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

 

 

NVA-Autismecafé Purmerend

Elke 2e woensdag van de maand (i.s.m. Clup Purmerend). Een ontmoetingsavond voor mensen met autisme (of het ver­moeden daarvan) en een normale/hoge intelli­gen­tie, vanaf 16 jaar.

Het Autismecafé Purmerend is verhuisd naar een andere locatie. Vanaf oktober 2017 is het Autismecafé elke tweede woensdag van de maand vanaf 20.00 uur te vinden in De Tien Gemeenten, tuinkamer begane grond naast het restaurant, Hoornselaan 11, 1441 AA Purmerend.
Entree is gratis, evenals koffie/thee/fris. Voor meer info: nannie.kruissel@planet.nl of bel 0299-657590.

Kijk voor actuele data in de Activiteitenkalender.Auticafé Kennemerland

Auticafé Kennemerland is een organisatie, geleid door ouders met autistische kinderen en is een voortzetting en uitbreiding van voormalig Auticafé Castricum. Het doel is om mensen met autisme, mantelzorgers en hulpverleners in Kennemerland met elkaar in contact te brengen, informatie en ervaringen rondom autisme met elkaar te delen, elkaar te adviseren en een luisterend oor te bieden.

Dat doen we via deze website en onze (besloten) Facebookpagina https://www.facebook.com/groups/442188909319787/?fref=ts maar ook tijdens bijeenkomsten in Castricum, die via deze site en Facebook aangekondigd worden. De avonden zijn gratis en hebben elke keer één of meerdere deskundige spreker(s) die uiteenlopende thema’s behandelen. Daarnaast is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met andere ouders ervaringen te delen. 

Zie ook www.auticafekennemerland.nl

  

Nieuw in Heemskerk: Lotgenotencontact volwassenen met autisme

Eenzaamheid is vaak een probleem als je moeite hebt met contact maken. MEE Noordwest-Holland organiseert daarom drie koffieochtenden voor mensen met een vorm van autisme. Deze ochtenden geven de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en gelijkgestemden te vinden. De uiteindelijke wens is om een vaste groep te vormen, waarbij herkenning en uitwisseling centraal staan. De ochtenden zijn vrij toegankelijk en er wordt voor gratis koffie en thee gezorgd.

Informatie: 088-6522522 of kbakker@meenwh.nl 


Netwerkborrel voor mensen met autisme in Amsterdam: Iets Drinken

Elke derde woensdag van de maand wordt Iets Drinken georganiseerd van 19:00 tot 23:00 in Grand Café Vrienden aan het Marie Heinekenplein 33 in Amsterdam. Iets Drinken is een netwerkborrel voor én door normaal- tot hoogbegaafde (jong)volwassenen met een vorm van autisme.
Elke derde woensdag van de maand is er een gezellige avond die we beginnen met een activiteit (o.a. quiz of spelletjes) waarna iets kan worden gedronken.
Iets Drinken wordt door stichting AsocialeKaart momenteel op meerdere plaatsen in Nederland georganiseerd, zoals Breda, Enschede, Rotterdam, Hilversum en Den Haag. In Amsterdam zetten o.a. Lars, Jeroen, Wessel, Elly en Thijs zich in voor de lokale organisatie van de netwerkborrel.
Alle informatie over Iets Drinken kun je vinden op: http://ietsdrinken.nl/amsterdam