030-2299800
Activiteitenkalender

Regionale bijeenkomsten rondom autisme

In de periode september 2017 - juli 2018 biedt het AIC Steenwijkerland u diverse activiteiten: filmochtenden, filmavonden, themabijeenkomsten, workshops, de lotgenotencontactgroep Partners van een persoon met ASS, en op 17 februari 2018 een Autismedag.

Klik hier om het jaarprogramma van AIC Steenwijkerland te bekijken

Op vrijdag 2 februari, 30 maart en 25 mei 2018 is er een koffieochtend voor partners van een persoon met ASS.
Van 10.00 tot 11.30 uur in het AIC Steenwijkerland in Steenwijk.

Heeft u hier belangstelling voor? Kom gerust langs! Adres: AIC Steenwijkerland, Mr. Z. ter Steghestraat 9,
8331 KG Steenwijk.

Op zaterdag 28 april organiseert het Autisme Info Centrum Steenwijkerland, in samenwerking met Martijn Botter, een fietsexcursie naar het voormalig militair vliegveld in Havelte.

Deze fietstocht brengt je langs restanten van bunkers, munitieopslag, bunkers, arbeidskamp(en),monument, lazaretten, voormalig politiegebouw en vooral het vliegveld zelf, van wat er nog te zien is. Het belooft een historische fietstocht te worden, langs vele interessante plekjes, met een ervaren gids die vertelt hoe het vliegveld tot stand kwam en hoe het leven eruit zag destijds.

Dus ben jij geïnteresseerd in geschiedenis en vind je het leuk om de geschiedenis te herleven? Fiets dan mee op zaterdag 28 april 2018. De afstand is 20 tot 25 km.

Bekijk hier de flyer met alle informatie

Film: Een zinnenprikkelend leven. Autisme en puberteit.

Documentaire over het dagelijkse leven (thuis, uitgaansleven en op school) van Darryl en Marieke, twee pubers met autisme. De film geeft een goed beeld van de problemen, waarmee een puber met autisme en hun familie te maken krijgen. Centraal in de film staat de manier waarop Marieke en Darryl hun autisme een plaats proberen te geven in hun dagelijkse leven en de energie die het de omgeving kost om deze jongeren een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. Thema's die aan de orde komen zijn: uitgaan, verliefdheid, seksualiteit en kijken naar de toekomst.    


Locatie: AIC Steenwijkerland, Mr. Z. ter Steghestraat 9, 8331 KG Steenwijk.

Tijd: 10.00 uur.

Entree: gratis. Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Aanmelden: via aicsteenwijkerland@gmail.com

Spreker: Mike van As, psychologenpraktijk Educare.

Datum: dinsdag 12 juni 2018.

Locatie: Zorgboerderij Maargies Hoeve, Kallenkote 19, 8345 HB Kallenkote.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).

Entree: NVA/Balans-leden € 3,00 / niet-leden € 4,00 inclusief 2x koffie/thee.

Aanmelden: via e-mail aicsteenwijkerland@gmail.com    

De tool Zoek&Vind is een onderdeel van autisme.nl, en ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Autisme in samenwerking met Balans. Zoek&vind is een handige tool voor consument én aanbieder. Het is hét platform waar aanbieders, scholen en dienstverleners gespecialiseerd in autisme, gevonden kunnen worden. 

Bent u consument? Dan krijgt u een helder overzicht van aanbieders én van evenementen op het gebied van autisme bij u in de buurt.

Klik op onderstaande banner om direct te kunnen zoeken naar evenementen.

 

Banner Zoekenvindautisme aug17