Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Activiteitenkalender

Regionale bijeenkomsten rondom autisme

In de periode september 2017 - juli 2018 biedt het AIC Steenwijkerland u diverse activiteiten: filmochtenden, filmavonden, themabijeenkomsten, workshops, de lotgenotencontactgroep Partners van een persoon met ASS, en op 17 februari 2018 een Autismedag.

Klik hier om het jaarprogramma van AIC Steenwijkerland te bekijken

Op vrijdag 2 februari, 30 maart en 25 mei 2018 is er een koffieochtend voor partners van een persoon met ASS.
Van 10.00 tot 11.30 uur in het AIC Steenwijkerland in Steenwijk.

Heeft u hier belangstelling voor? Kom gerust langs! Adres: AIC Steenwijkerland, Mr. Z. ter Steghestraat 9,
8331 KG Steenwijk.

Ook in het seizoen 2017-2018 organiseert het Autisme Info Centrum Steenwijkerland weer een aantal filmochtenden. Op 16 februari 2018 kunt u kijken naar de film 'Onwil of onmacht'.

Weergave van diverse jonge kinderen met een vorm van autisme en van problemen in de communicatie. Tevens komen verschillende ondersteunende communicatiemiddelen aan de orde en de toepassing ervan in dagelijkse situaties. Problemen in de communicatie komen bij kinderen met autisme op alle niveaus van de taalontwikkeling voor. Zij hebben vaak problemen met het verwerven en gebruiken van taal. Als de communicatie niet goed verloopt, leidt dit tot onbegrip of frustraties bij het kind en zijn omgeving. Het kind heeft het idee dat het niet begrepen wordt en de ander begrijpt het kind niet. De omgeving vraagt zich af of er sprake is van onwil of onmacht.                  


Locatie: ­­­­­­­­­­­­­AIC Steenwijkerland, Mr. Z. ter Steghestraat 9, 8331 KG Steenwijk

Tijd: 10.00 uur. 

Entree: gratis. Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Graag van tevoren aanmelden via e-mail aicsteenwijkerland@gmail.com (of eventueel telefonisch: 06-24129063)

Film: Een (be)werkelijke liefde. Autisme in relaties.

"Een (be)werkelijke liefde" laat de bijzondere kanten zien van twee totaal verschillende relaties tussen iemand zonder autisme en iemand mét autisme. Bij het ene stel gaat het puur om een partnerrelatie, bij het andere is er sprake van een gezinsleven waarbij zowel een van de partners als een van de kinderen autisme heeft.                                                                      


Locatie: AIC Steenwijkerland, Mr. Z. ter Steghestraat 9, Steenwijk.

Tijd: 10.00 uur.

Entree: gratis. Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Aanmelden: via aicsteenwijkerland@gmail.com

Film: Een zinnenprikkelend leven. Autisme en puberteit.

Documentaire over het dagelijkse leven (thuis, uitgaansleven en op school) van Darryl en Marieke, twee pubers met autisme. De film geeft een goed beeld van de problemen, waarmee een puber met autisme en hun familie te maken krijgen. Centraal in de film staat de manier waarop Marieke en Darryl hun autisme een plaats proberen te geven in hun dagelijkse leven en de energie die het de omgeving kost om deze jongeren een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. Thema's die aan de orde komen zijn: uitgaan, verliefdheid, seksualiteit en kijken naar de toekomst.    


Locatie: AIC Steenwijkerland, Mr. Z. ter Steghestraat 9, 8331 KG Steenwijk.

Tijd: 10.00 uur.

Entree: gratis. Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Aanmelden: via aicsteenwijkerland@gmail.com

Naast filmochtenden met voorlichtingsfilms, organiseert het Autisme Info Centrum Steenwijkerland in 2017-2018 een aantal filmavonden waarop speelfilms worden vertoond. Op maandag 29 januari kunt u kijken naar de film 'My name is Khan'.

Rizwan Khan is een moslim uit Mumbai. Hij lijdt aan het Asperger syndroom (een pervasieve ontwikkelingsstoornis). Hij trouwt met de Hindoestaanse alleenstaande moeder Mandira, in San Francisco. Na de aanslag van 9/11 werd Rizwan opgepakt door de autoriteiten wegens verdacht gedrag. Dit kwam echter door zijn stoornis. Tijdens zijn arrestatie ontmoette hij de therapeute Radha, die hem hielp om te gaan met de situatie waarin hij verkeerde. Nu begint Rizwan een reis naar de Verenigde Staten, om president Obama te ontmoeten. Hij hoopt op deze manier zijn naam te kunnen zuiveren.                                                                                                                                                              

Locatie: ­­­­­­­­­­­­­Vestzaktheater van RABOtheater De Meenthe, Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk.

Tijd: 19.00 uur (zaal open vanaf 18.30 uur)

Kosten: Leden NVA / Balans € 5,00. Niet-leden € 6,00

Welke films u verder dit seizoen nog kunt zien, kunt u terugvinden in dit Jaaroverzicht activiteiten AIC Steenwijkerland

Graag van tevoren aanmelden via e-mail aicsteenwijkerland@gmail.com (of eventueel telefonisch: 06-24129063)

Naast filmochtenden met voorlichtingsfilms, organiseert het Autisme Info Centrum Steenwijkerland in 2017-2018 een aantal filmavonden waarop speelfilms worden vertoond. Op 26 maart kunt u kijken naar de film 'Ben X'. Over pesten en de vlucht in de virtuele wereld. Regie: Nic Balthazar.

Ben X is de verfilming van Balthazars eigen boek 'Niets was alles wat hij zei', dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. In Gent pleegde een jongen (Tim) zelfmoord door van het Gravensteen te springen, omdat hij op school gepest werd. Het pesten in combinatie met het syndroom van Asperger, een autismespectrumstoornis, zou deze jongen tot waanzin gedreven hebben, bleek uit de afscheidsbrief die Tim schreef aan zijn moeder. Balthazar kende de familie niet persoonlijk, maar werd nadien wel door hen bedankt.
De film wil de kijker duidelijk maken wat de gevolgen kunnen zijn van pesten en iedereen aansporen de school leefbaarder te maken.

                                                                                               

Locatie: ­­­­­­­­­­­­­Vestzaktheater van RABOtheater De Meenthe, Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk

Tijd: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Kosten: Leden NVA / Balans € 5,-. Niet-leden € 6,- (inclusief een consumptie)

Welke films u verder dit seizoen nog kunt zien, kunt u terugvinden in dit Jaaroverzicht activiteiten AIC Steenwijkerland

Graag van tevoren aanmelden via e-mail aicsteenwijkerland@gmail.com

Spreker: Mike van As, psychologenpraktijk Educare.

Datum: dinsdag 12 juni 2018.

Locatie: Zorgboerderij Maargies Hoeve, Kallenkote 19, 8345 HB Kallenkote.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).

Entree: NVA/Balans-leden € 3,00 / niet-leden € 4,00 inclusief 2x koffie/thee.

Aanmelden: via e-mail aicsteenwijkerland@gmail.com    

Autismedag met een informatiemarkt, de Autishow van de Auti-Maatjes: Fuck You Rain Man! en het ABC: AutismeBelevingsCircuit door Irma Davina.

Locatie: ­­­­­­­­­­­RABOtheater De Meenthe, Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk

Tijd: 10.00 - 15.30 uur 

  • 10.30 uur Opening door wethouder van Zorg en Welzijn Dieke Frantzen, 
  • 11.30 uur de Autishow: Fuck You Rain Man! 
  • Tussen 12.00-15.00 uur het ABC

Entree: gratis

Aanmelden: zeer gewenst, voor de Autishow: Fuck You Rain Man!, via e-mail: aicsteenwijkerland@gmail.com of tel. 06-24129063                                                                                                    

De tool Zoek&Vind is een onderdeel van autisme.nl, en ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Autisme in samenwerking met Balans. Zoek&vind is een handige tool voor consument én aanbieder. Het is hét platform waar aanbieders, scholen en dienstverleners gespecialiseerd in autisme, gevonden kunnen worden. 

Bent u consument? Dan krijgt u een helder overzicht van aanbieders én van evenementen op het gebied van autisme bij u in de buurt.

Klik op onderstaande banner om direct te kunnen zoeken naar evenementen.

 

Banner Zoekenvindautisme aug17