Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Nieuws en vacatures Overijssel

In Zwolle zijn diverse gespreksgroepen voor mensen uit de wijde regio met ASS en andere voor partners van mensen met autisme, die eens per maand bij elkaar komen. Elke groep wordt geleid door twee gespreksleiders. Het gaat vooral om herkenning en steun, het zijn geen therapeutische hulpverleningsgroepen.

Er is ongetwijfeld ook behoefte aan een groep voor ouders van kinderen met ASS, maar die is er nog niet.

Wij zijn op zoek naar betrokken vrijwilligers voor al deze drie soorten groepen. We zoeken mensen met relevante ervaring met autisme (partners, ouders, hulpverleners), bij voorkeur mensen die zelf geen ASS hebben.

Heeft u capaciteiten in die richting? We zien graag een berichtje met uw motivatie, ideeën en wensen over het soort groep die u zou willen begeleiden tegemoet op: autpartnergroepzwolle@kpnmail.nl

Mensen met autisme worden steeds vaker op hun zelfredzaamheid aangesproken. Op het gebied van vrijetijdsbesteding is dit regelmatig een onmogelijke opgave. De onzichtbare handicap autisme zorgt ervoor dat het voor veel mensen met autisme helemaal niet vanzelfsprekend is om zelfstandig naar een zwembad, pretpark of dierentuin te gaan. Ze krijgen met heel veel prikkels te maken en stuiten op dermate veel onbekendheid met en onbegrip over hun “vreemde” gedrag, dat ouders van kinderen met autisme en naasten van volwassenen met autisme het vaak niet meer aandurven om samen een dagje uit te gaan. Zij missen dus veel leuke uitstapjes, die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn.

Zwembad Brilmansdennen wil gaan starten met een uurtje “VRIJ” zwemmen voor kinderen met een aandoening die vallen onder de noemer ASS (Autisme Spectrum Stoornis).  Het aantal bezoekers wordt hierbij beperkt gehouden, zodat iedereen ruim de gelegenheid krijgt om op zijn of haar manier te genieten. En waar mogelijk worden prikkelende effecten zoals hard geluid en veel licht vermeden. Natuurlijk kan dat niet geheel worden voorkomen, en vaak hoeft dat ook niet. De groep gaat starten na de herfstvakantie, met ingang van 26 oktober op woensdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur.

Lijkt u dit wat en u wilt meer weten neem dan contact op met zwembad Brilmansdennen en vragen naar Ria – Denise of Cor. 053-5381800 of zwembad@losser.nl

 

 

NVA werkgroep Zwolle zoekt vrijwilligers

Met name iemand die de PR wil verzorgen.

Informatie opvragen via nvazwolle@gmail.com

De zilveren pluim en de cheque ter waarde van € 2000,- zijn namens de stichting Stad en Streek overhandigd door Gerard Ardesch, voorzitter van de jury.
Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de Pluim is, dat de organisatie zich moet hebben ingezet voor een doel of het plan moet hebben opgevat voor een initiatief, waarmee de samenleving in stad en streek wordt gediend.


Meer draagvlak

Het Autisme Info Centrum in Steenwijkerland wordt gerund door enthousiaste ervaringsdeskundige vrijwilligers, die altijd klaar staan voor personen met een autisme spectrum stoornis (ASS), maar ook voor hun naasten en ieder ander, die meer wil weten en leren over autisme. Zoals hulpverleners, mantelzorgers en personen uit het onderwijs. Gerard Ardesch: 'Het is een geweldig initiatief, dat een bredere bekendheid verdient en meer draagvlak moet krijgen in de Steenwijkerland.'


Wereld Autisme Dag

Initiatiefneemster Mariëtte Essink uit Steenwijk van het AIC is bijzonder blij met de prijs. 'Met het geldbedrag kunnen we op 2 april de Wereld Autisme Dag tijdens een lokaal evenement in De Meenthe verder inkleuren en voor belangstellenden kosteloos toegankelijk maken', zo reageerde zij. 'Regelmatig zijn er themabijeenkomsten en filmochtenden, alsmede gespreksgroepen. Lotgenotencontact dus om met elkaar te praten en elkaar te steunen.' 
(bron: Steenwijker Courant)

(foto: Wilbert Bijzitter)

Pluim voor AIC Steenwijkerland