030-2299800
Activiteitenkalender

Regionale bijeenkomsten rondom autisme

  • Communicatietraining van vier avonden voor volwassenen met autisme
  • Serie van drie kookworkshops voor jongeren met autisme
  • Speelbos voor kinderen met autisme
  • Brusjesgroep voor broertjes en zusjes van kinderen met autisme

Klik hier voor alle informatie over deze activiteiten

AIC Woerden heeft het plan opgevat om samen met De Tafel van Twaalf in de loop van dit voorjaar een kookworkshop te organiseren voor jongeren met autisme en bij voldoende interesse gaan we de workshop verder inplannen.

We denken aan drie workshops voor jongeren tussen de 14 en 22. De kookworkshop zal drie keer op een zaterdagmiddag zijn met steeds een week er tussen en wel op 26 mei, 9 juni en 23 juni van 16.00 tot circa 19.00 uur waarbij we samen koken en eten.

De workshops gaan plaatsvinden bij de Tafel van Twaalf aan de Gebroeders Grimmkade in Woerden in een mooie professionele keuken. Omdat we subsidie hebben ontvangen, kunnen we deze serie van drie workshops aanbieden voor 15 EUR per persoon.

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje aan info@autismewoerden.nl onder vermelding van naam, leeftijd en kookworkshop.

Bekijk hier de flyer met alle informatie

AS we Meet is een initiatief van volwassenen met autisme zelf, ondersteund door het Autisme Info Centrum Woerden. 

In de maand juni hebben we als activiteit dat we gaan vliegen in Hilversum. De activiteit staat gepland voor zaterdag 9 juni 2018.
We verzamelen om 13:00 uur bij Welzijn Woerden (Rembrandtlaan 2, Woerden). Vanaf daar vertrekken we met de auto’s van twee AWM-deelnemers naar vliegveld Hilversum (Noodweg 49, Hilversum).

Mocht je op eigen vervoer naar vliegveld Hilversum willen gaan dan dien je rekening ermee te houden dat de groep die vanuit Woerden vertrekt rond 13:45 uur op het vliegveld is.
Als iedereen er is, dan zal er rond 14:00 uur een gezamelijke briefing zijn door de vlieginstructeur van vliegschool DWARF. Zij gaan iedereen dan vertellen hoe het vliegen in zijn werk zal gaan. Vervolgens zal elke deelnemer met de vlieginstructeur in het vliegtuig gaan voor 20 minuten. Het vliegtuig waarin wordt gevlogen is een TMG Touring motorglider SF25. Tijdens het vliegen krijg je continue hulp en instructies bij wat je dient te doen, maar je mag dus wel zelf het vliegtuig besturen. Na 20 minuten gevlogen te hebben is de volgende AWM-deelnemer aan de beurt.
Als iedere deelnemer is wezen vliegen zal het rond 15:30 uur zijn. Na het vliegen zullen we het uitje afsluiten. Voor degene die meereizen met de auto zullen deze rond 16:30 uur weer bij Welzijn Woerden zijn.

De kosten van het vliegen zelf zijn € 54,00 per persoon. Na afloop van het vliegen kan dit bedrag alleen contant afgerekend worden bij de vliegschool.

Vliegen is helaas alleen mogelijk bij helder weer. Op zaterdagochtend 9 juni krijgen wij bericht van de Vliegschool of het vliegen wel of niet door kan gaan. Vervolgens zullen wij dit z.s.m. aan de deelnemers die zich hadden aangemeld doorgeven.
Uiteraard mag je via de mail (aswemeetwoerden@gmail.com) of app laten weten dat je komt. Aanmelden en afmelden is mogelijk t/m donderdag 31 mei 2018.
Alvast tot dan!

 

Meer over As we Meet

AS we Meet is een initiatief van volwassenen met autisme zelf, ondersteund door AIC Woerden. AS we Meet wil volwassenen met autisme een plek bieden om elkaar te ontmoeten, te netwerken, ontspannen, en samen activiteiten te ondernemen. Iedereen vanaf ongeveer 25 jaar met een vorm van autisme is welkom. De ene maand ontmoet de groep elkaar bij Welzijn Woerden, de andere maand gaan de deelnemers met elkaar op pad. Bijvoorbeeld naar een museum of uit eten. 

Om op de hoogte te blijven van de komende maandelijkse activiteiten kan je je aanmelden via: aswemeetwoerden@gmail.com en/of kan je je aanmelden op: https://www.facebook.com/aswemeetwoerden/. Ook zullen de activiteiten die nog komen worden weergegeven op: https://autismewoerden.nl/kalender/ 

Tijdens het spreekuur kunt u uw persoonlijke vragen stellen in een een-op-een-gesprek met een ervaringsdeskundige vrijwilliger van ons AIC. Ook kunt u een afspraak maken om eens rustig een gesprek te voeren met een van ons over autismegerelateerde zaken die u bezig houden. Wij zorgen voor gratis koffie en thee. 

U kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar aic_amersfoort@live.nl. U kunt kiezen uit de volgende tijden: 10.00 - 10.45, 10.45 - 11.30, of 11.30 - 12.15 uur.

 

Locatie: AB Het Spectrum, Nijverheidsweg-Noord 123 in Amersfoort (nieuw adres per 20 april 2018) 

De koffieochtenden/-avonden van AIC Amersfoort worden georganiseerd om u in contact te brengen met lotgenoten, dus voor mensen met autisme, hun partners, familieleden en andere betrokkenen.

Koffieavonden:
Donderdag 30 augustus en donderdag 27 september. Inloop 19.15 uur, gezamenlijk begin 19.30 uur, einde 21.00 uur. Locatie: Het Klokhuis, Weberstraat 2, Amersfoort.

Koffieochtenden:
Donderdag 5 juli en 20 september van 10.00 uur tot 12.00 uur. Locatie: AB Het Spectrum, Nijverheidsweg-Noord 123 in Amersfoort.

Mail voor meer informatie naar AIC Amersfoort,  aic_amersfoort@live.nl

Woon je in Houten of omgeving en heb je autisme en/of AD(H)D met een normaal tot hoger IQ? Of ben je heel erg onzeker? Dan is deze avond iets voor jou! Uitgaan in een omgeving waar jij je thuis kunt voelen, anderen kunt ontmoeten, vrienden vinden.
Chillen, muziek luisteren, een muziekinstrument proberen, een leuke activiteit doen, kletsen, drankje drinken, dansen, een keer samen gamen of een film kijken.

De data van de eerstvolgende avonden zijn:

  • zaterdag 12 mei
  • zaterdag 9 juni 
  • zaterdag 7 juli 

Kijk voor alle informatie op de website: chillauticafe.com

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.