Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Lotgenotencontact

Voor verschillende doelgroepen

Lotgenotencontactgroepen Volwassenen met autisme

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie zijn er lotgenotengespreksgroepen in Amersfoort, De Bilt, Odijk, Woerden, Maarssenbroek en Hilversum.

De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen hebben een informeel karakter en richten zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling.

De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand of per 5 of 6 weken gehouden op een vaste avond. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.  

Meer informatie, of aanmelden: nva.lotgenoten.regio.utrecht@gmail.com

 

Autismecafé IJsselstein

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen. Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

Contactpersoon

Martina Kuivenhoven
IJsselstein@autismecafe.nl

Gespreksleider

Peter Gielissen

Locatie

Bibliotheek IJsselstein
Overtoom 7, 3401 DD

Inschrijven voor de nieuwsbrief

 

Chill Auti Café Houten

Sinds maart 2013 draait het café voor jongeren van ca. 13 t/m 25 jaar uit Houten en omgeving. Het voorziet in een grote behoefte, want alle data zitten goed vol. Het Chill Auti Café is iedere eerste zaterdag van de maand geopend! Voel je welkom om ook te komen Chillen! Info: www.chill.auticafe.com of bel Edith 06-43412124. Aanmelden verplicht.

 

Café Soosjaal (AIC Woerden)

Adres: Babylon, Burg. H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden

Kijk voor actuele data in de activiteitenkalender van www.autismewoerden.nl

 

AS we Meet: ontmoetingsactiviteit voor volwassenen met autisme in Woerden

AS we Meet is een ontmoetingsactiviteit voor volwassenen met autisme die een normale tot hoge intelligentie hebben. Wie tot deze doelgroep behoort en ongeveer tussen de 25 en 55 jaar oud is, is van harte welkom. De bijeenkomsten worden gehouden in restaurant Het Geheim van Woerden, Havenstraat 45.

Kijk voor actuele data in de activiteitenkalender van www.autismewoerden.nl

 

Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Hilversum voor volwassenen met ASS

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie start er een lotgenotengespreksgroep in Hilversum. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

De groep in Hilversum heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen.. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 

Nieuwe lotgenotengespreksgroep in De Bilt voor volwassenen met ASS

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie start er een lotgenotengespreksgroep in De Bilt. De gespreksleider is een betrokken en getrainde NVA-vrijwilliger met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

De groep in De Bilt heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

De bijeenkomsten worden 1x per maand gehouden op de eerste donderdagavond van de maand van 20.30 – 22.00 uur. Locatie is het kantoor van de NVA, Weltevreden 4A, 3731 AL in De Bilt.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn. Voor aanmelden en/of vragen, kunt u naar het onderstaande emailadres mailen. Niet-NVA-leden kunnen ook reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap van de NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 

Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Amersfoort voor mannen en vrouwen met een partner met ASS

Voor mannen en vrouwen met een partner met ASS start er een nieuwe lotgenotengespreksgroep in Amersfoort. 

De gespreksleider is een betrokken en ervaren NVA-vrijwilliger met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroep is om mannen en vrouwen met een partner met ASS met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen.

De groep in Amersfoort heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand gehouden op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn. Voor aanmelding en/of vragen kunt u ons bereiken via onderstaand e-mailadres. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap van NVA een voorwaarde.

Reageren kan via nva-utrecht@live.nl.

 

Oproep AIC Woerden: Groep voor vrouwen met ASS

Naast de ontmoeting voor volwassenen, zijn wij aan het inventariseren of er behoefte bestaat aan een speciale groep voor vrouwen met autisme. Ons bereiken geluiden hierover en dit willen we als AIC Woerden graag faciliteren en opstarten.

We willen graag weten wie van u belangstelling heeft voor een dergelijke groep en zo ja welke momenten uw voorkeur hebben. Welke dag van de week, welk dagdeel of tijdstip. We vragen u om uw reactie per mail kenbaar te maken aan aicwoerden@hotmail.nl

 

Nog enkele plekken beschikbaar voor deelnemers aan een gespreksgroep voor ex-partners van partners met ASS in De Bilt 

Scheiden heeft een grote impact op het gezin, scheiden van iemand met ASS maakt de impact nog groter. Allerlei vragen over het begrijpen wat er gebeurd is, communicatie, waarom, hoe nu verder, verwachtingen van je (ex)partner, waar sta ik, kunnen je bezig houden. En dat terwijl je uitgeput bent.  Het helpt om met een ervaringsdeskundige te praten. Wil je dat? Dan kun je me mailen op nynke.vanderveen@hotmail.com voor een telefonische afspraak of mailcontact. Als er voldoende animo is, starten we een lotgenotengroep waarbij we 8 keer bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, te reflecteren en ondersteunen.

Ik ben Nynke van der Veen en sinds 7 jaar gescheiden. Zes jaar geleden heb ik meegedaan met een groep, dit heeft me veel gebracht. Daarom ben ik mee gaan doen met het begeleiden van groepen en het mensen telefonisch te woord staan.