ABN AMRO is winnaar van de eerste ITvitae Neurodiversiteit Awards voor werkgevers. Tijdens het seminar ‘Inclusieve oplossing ICT-vacatures – Anders denken werkt!’ op 3 november maakte juryvoorzitter Tom Kok de winnaar bekend.
Met de uitreiking van de nieuwe, jaarlijkse Neurodiversiteit Award zet ITvitae werkgevers in het zonnetje die een succesvol neurodivers beleid voeren qua recruitment, communicatie en begeleiding van neurodivergente medewerkers en hun team. Met de Neurodiversiteit Award vraagt ITvitae aandacht voor de meerwaarde van neurodiversiteit in het algemeen en in het bijzonder voor medewerkers met autisme of hoogbegaafdheid.
Drie organisaties werden genomineerd voor de Neurodiversiteit Award 2022: ING, Motiv en ABN AMRO. De genomineerde organisaties zijn door de jury getoetst op het voeren van een autismevriendelijk recruitmentproces, het waarborgen van begeleiding op de werkplek voor neurodivergente medewerkers en het team. Daarnaast is gekeken of neurodiversiteit een serieus onderdeel van het beleid is. Uitgangspunt is een duurzame samenwerking met de neurodivergente medewerker.
Maatwerkbegeleiding
Doorslaggevende factoren voor het winnen van de Neurodiversiteit Award door ABN AMRO is dat zij actief nieuwe medewerkers met een neurodivers profiel werven en het recruitmentproces hebben aanpast aan deze doelgroep. ABN AMRO biedt maatwerkbegeleiding op de werkvloer en betrekt de medewerkers en leidinggevenden hierbij. Medewerkers met een neurodiverse achtergrond voelen zich hierdoor welkom en begrepen. Belangrijk punt is dat neurodiversiteit is ingebed in de organisatie waardoor continuïteit is gewaarborgd.
Jury
De jury werd gevorm door: Britt Breure (HR directeur Afas), Theo Bakker (directeur Onderwijs, Kennis & Communicatie De Haagse Hogeschool) en Hetty van Ee (commissaris bij Ormit en bestuurslid JobOn) en juryvoorzitter Tom Kok (directeur bestuursbureau CoolGroup). Voor meer informatie over de Neurodiversiteit Award en de juryrapporten: itvitae.nl/neurodiversiteit-award.
Social enterprise ITvitae is gespecialiseerd in het bemiddelen, opleiden en coachen van ICT-specialisten met autisme of hoogbegaafdheid en loopt voorop in het inbedden van neurodiversiteit binnen de eigen bedrijfsvoering en adviseert haar opdrachtgevers hierover. Het merendeel van de ITvitae studenten is eerder uitgevallen op het hbo of de universiteit. Bij ITvitae lukt het hen wel. ITvitae heeft inmiddels 500 kandidaten een nieuwe toekomst kunnen bieden als ICT-professional.