Home Nieuws Meer lokale activiteiten bij de NVA
14 oktober 2024 - Ontmoeting en uitwisseling bij jou in de buurtMeer lokale activiteiten bij de NVA

De Nederlandse Vereniging voor Autisme groeit en bloeit: meer dan vijfhonderd vrijwilligers zetten zich in voor bijna 16.000 leden en anderen die betrokken zijn bij autisme. Om ervoor te zorgen dat leden elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen, kennis en ideeën kunnen uitwisselen, organiseren we steeds meer verschillende activiteiten in de NVA-regio’s. Zo kun je dichter bij huis deelnemen aan evenementen en activiteiten die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn.

Voorbeelden van deze activiteiten zijn dit najaar het theatercollege van Peter Vermeulen in Zaandam, het Fries Autismecongres in Leeuwarden en een dagje dierentuin in Burgers’ Zoo in Arnhem. Deze bijeenkomsten zijn georganiseerd met aandacht voor de behoeften van mensen met autisme: ze zijn zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk opgezet door vrijwilligers en ervaringsdeskundigen, zodat iedereen welkom is.

Autismecongres

Nu de nadruk op regionale activiteiten ligt, organiseren we niet meer ieder jaar een landelijk Autismecongres. Voortaan is er eens in de vijf jaar een congres; de eerstvolgende in 2028. We vieren dan een bijzonder jubileum: de NVA bestaat dan vijftig jaar!

We hopen je binnenkort te ontmoeten op een van de bijeenkomsten in jouw regio! Kijk hier voor activiteiten bij jou in de buurt.

Sluiten
Word nu lid!