Marijn Bon: ondernemen(d) met autisme
Ondernemen en autisme kunnen verrassend goed samengaan, zo blijkt uit het eind 2018 verschenen boek Ondernemen(d) met autisme van Marijn Bon. ‘Als ondernemer kun je vaak zelf je werkzaamheden bepalen, je eigen tijd indelen en je werkomgeving aanpassen op je autisme’, zegt Bon. ‘Ondernemen past daarom vaak erg goed bij mensen met autisme die met (kleine) aanpassingen kunnen werken, maar voor wie een reguliere baan door alle bijkomende zaken (kantoortuinen, sociale prikkels, reizen) te belastend kan zijn.’
Reguliere baan ‘past’ niet
Tijdens het NVA AutismeCongres vertelt Bon alles over ondernemen met autisme. Daarbij zal ze ook uitleggen waarom ondernemer worden misschien niet voor iedereen met autisme een goed idee is.In totaal interviewde Bon voor haar boek twaalf ondernemers met autisme – acht vrouwen en vier mannen. Voor velen was de motivatie om als zelfstandige aan de slag te gaan – al dan niet vanuit een Wajong-uitkering – dat een reguliere baan niet goed bij hen past.
Swink
Bon wilde aanvankelijk zelf óók ondernemer worden. Nog tijdens het schrijven van haar boek kreeg zij echter een baan als contentspecialist bij Swink, een Amsterdams content- en marketingbureau dat voornamelijk mensen met autisme in dienst heeft.
Lees hier het NVA-interview met Marijn Bon.
Tijdens het congres zal Marijn Bon ook haar boek Ondernemen(d) met autisme verkopen en signeren.
Over Marijn Bon:
Marijn Bon (39, syndroom van Asperger) is webredacteur en content-migratiespecialist bij Swink, een in online marketing gespecialiseerd bedrijf in Amsterdam waar voornamelijk mensen met autisme werken.