Home Actueel Congres & themadagen Themadag Autisme en Verstandelijke Beperking voor naasten

Themadag Autisme en Verstandelijke Beperking voor naasten

Op woensdag 27 november in Wekerom

Themadag autisme en VBDe NVA Expertgroep Autisme en Verstandelijke Beperking organiseert een themadag voor naasten. ‘Autisme & VB in het Hart’ vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats op woensdag 27 november in Het Hart, op woonzorgpark De Hartenberg aan de Apeldoornseweg 80 in Wekerom.

Heb jij een kind, familielid of naaste met autisme én een verstandelijke beperking (VB)? Dan weet je dat deze combinatie een uitdaging vormt. Het kan moeilijk zijn om te begrijpen wat er speelt en hoe je de beste zorg kunt bieden. Wat heeft iemand nodig om een zo goed mogelijk leven te leiden? Mensen met autisme en VB worden vaak over het hoofd gezien in de zorg, in onderzoek en bij regelgeving. Soms lijkt het een onzichtbare groep in de samenleving.

Daarom organiseert de Expertgroep Autisme en VB van de NVA op 27 november deze themadag speciaal voor jou! Een dag om te praten, te leren en elkaar te ontmoeten. Jouw inzichten en ervaringen als ouder, familielid of directe verzorger zijn hierbij ontzettend waardevol.

Programma

10.00 uur Ontvangst met koffie en thee
10.30 uur Welkom door dagvoorzitter Jose Veen – Roelofs, diëtist verstandelijke gehandicaptenzorg, lid NVA-Expertgroep autisme en verstandelijke beperking en eigenaar Stippencoachmethode
10.40 uur Inleiding van de dag door Peter Stallenberg, voorzitter van de NVA-Expertgroep autisme en verstandelijke beperking en ouder van een zoon met autisme en verstandelijke beperking.
10.55 uur Passende zorg en de positie van ouders/ familie Steven Degrieck, eigenaar en opleider, Huis Helder Gent
11.30 uur Koffiepauze
12.00 uur Zorg voor jezelf als ouder/familie. Hoe zorg je ervoor dat je het volhoudt? Swetlana Westermeijer, ouder van een kind met autisme en verstandelijke beperking / ervaringsdeskundige en professioneel spreker en coach
12.35 uur Over- en Onderschatting bij mensen met autisme en vb Steven Degrieck, eigenaar en opleider, Huis Helder Gent
13.10 uur Lunch
14.20 uur Minisessies ronde 1
15.15 uur Minisessies ronde 2
16.00 uur Netwerken en borrel

Deze themadag wordt georganiseerd door de NVA Expertgroep autisme en verstandelijke beperking. De logistieke voorbereiding en uitvoering is in handen van Congressen MetZorg.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden tot 20 november. Uiterlijk vijf dagen voor het congres ontvang je per post je toegangsbewijs. Er zijn verschillende tarieven (inclusief lunch):

 

Naasten die NVA-lid zijn 29,95 euro
Naasten die geen NVA-lid zijn 39,95 euro
Persoonlijk begeleiders die NVA-lid zijn 139 euro
Persoonlijk begeleiders die geen NVA-lid zijn 159 euro

Meer info en kaarten kopen

Heb je nog vragen? Bel voor informatie naar CongressenmetZorg, tel. 030-7512487 of stuur een e-mail naar info@congressenmetzorg.nl

KOOP HIER JE KAARTJE