Home Nieuws Ervaar proprioceptie met voorstelling Binnenste Buiten
20 september 2024 - Kaarten met korting verkrijgbaar Ervaar proprioceptie met voorstelling Binnenste Buiten

Waar houdt je lichaam op en waar begint de onmetelijke buitenwereld? Kunnen we spelen met die grenzen? Laat je meevoeren op een ontdekkingsreis tussen wat ‘binnen’ en wat ‘buiten’ is. Een muzikale en lichamelijke ervaring die je door middel van diepe druk over het hele lichaam nader kennis laat maken met één van de zintuigen die interne prikkels waarnemen: de proprioceptie.

Begeleid door zangers, krijg je als bezoeker een pak aan, over je kleding heen. De lucht wordt langzaam en zorgvuldig uit het pak gezogen waardoor een diepe druk op het lichaam ontstaat. De proprioceptie die daardoor wordt geactiveerd, geeft je informatie over je spierspanning, houding en de grenzen van het lichaam.

Voor Binnenste Buiten lieten Schweigman & en performancekunstenaar Johannes Bellinkx zich – op zoek naar een ultieme en poëtische diepe druk ervaring – inspireren door therapieën bij overprikkeling, waarbij verzwaringsdekens of drukvesten worden gebruikt om mensen hun lichaam weer beter te laten voelen.

Een installatie voor iedereen die zich wil overgeven aan een unieke en intieme gedeelde ervaring die speelt met het bewustzijn van de grenzen van het eigen lichaam en de ruimte daaromheen.

Bekijk de trailer  

Kaarten met korting

Binnenste Buiten is nog tot en met 29 september te zien in Haarzuilens. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.podiumhogewoerd.nl/agenda/binnenste-buiten-16758

Je krijgt 3 euro korting met de kortingscode: BBvBZ&JB 

Binnenste Buiten is minder geschikt voor mensen met claustrofobie. Maar toch raden de makers je aan om jezelf uit te dagen om de ervaring aan te gaan. Zelfs bezoekers die op voorhand een lichte zorg hadden over het ‘opgesloten gevoel’, gaven aan het gevoel van omarmd worden als prettig te ervaren. De druk wordt ‘ademend’ opgevoerd, je wordt goed begeleid en je kan het op elk moment aangeven wanneer je het toch niet prettig vindt. We laten dan direct weer de lucht toe en je stoort daarmee de performance niet. Binnenste Buiten is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

 

Sluiten
Word nu lid!