Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

  • 20 februari 2025 Help mij om een verschil te maken voor kinderen met autisme Lees meer

    Hoi allemaal!

    Mijn naam is Yair Leuwol, en ik ben vierdejaarsstudent Communication & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool in Groningen. Op dit moment werk ik aan mijn afstudeeronderzoek, waarbij ik een Virtual Reality-video ontwikkel die basisschoolleerlingen helpt meer inzicht te krijgen in hoe het is om autisme te hebben.

    Het doel van deze VR-ervaring is om meer begrip en acceptatie te creeëren in de klas, waardoor je als kind zijnde al leert te begrijpen, dat kinderen met autisme de wereld net even wat anders ervaren. Hierdoor hoop ik dat kinderen met autisme zich beter begrepen en op hun gemak voelen in hun omgeving.

    Om dit goed te kunnen doen, wil ik zoveel mogelijk inzichten krijgen van de mensen die hier verstand van hebben: ouders van kinderen met autisme en professionals die met deze doelgroep werken.

    Ik ben op zoek naar mensen die met mij in gesprek willen gaan om hun ervaringen te delen. Dit kan via een kort interview (ongeveer 30 minuten), online of face-to-face – net wat het beste uitkomt! Jullie input is ontzettend waardevol en kan een groot verschil maken voor een kind met autisme.

    Wil jij mij helpen om een verschil te maken en lijkt het je interessant om mee te helpen of heb je een vraag? Laat het mij gerust weten! 🙂

    Je kunt hieronder reageren of mij direct mailen op yairleuwol3@gmail.com. Bellen of appen mag natuurlijk ook!
    Je kan mij bereiken op 06-15452744.

    Alvast super bedankt!

    Met enthousiaste groet,

    Yair Leuwol

  • 19 februari 2025 Student logopedie wenst antwoorden op enkele vragen omtrent ASS - (wetenschappelijke) literatuur Lees meer

    Ik ben student logopedie en op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

    Hoofdvraag:
    “Welke invloed heeft het onderbreken van behandelingen op de voortgang van de ontwikkeling van communicatieve en sociale vaardigheden bij kinderen met ASS, en hoe kunnen betrokkenen als logopedisten, andere therapeuten en ouders deze impact minimaliseren?”

    Deelvraag:
    “Welke strategieën kunnen logopedisten en ouders inzetten om de negatieve effecten van onderbrekingen in behandelingen bij kinderen met ASS te beperken?”

    Mij bekend:
    Het gebrek aan communicatie interesse en de beperkte sociale interactie, zoals beschreven door onder andere Schieving (2022) maken kinderen met autisme kwetsbaar voor stagnatie in hun ontwikkeling wanneer behandelingen worden onderbroken. Dit probleem heeft brede implicaties, niet alleen voor logopedisten, maar ook voor ouders, scholen en andere betrokkenen, die zich constant moeten aanpassen aan de specifieke behoeften van het kind.

    Wie weet lees iemand dit, die mij kan helpen aan (wetenschappelijke) literatuur zodat ik ook de antwoorden heb op mijn (bovenstaande) vragen.

    Reacties naar hoogland.marjon@gmail.com

  • 7 februari 2025 Bachelor scriptie onderzoek enquête welzijn ouders Lees meer

    Mijn naam is Emily Servais en ik ben een derdejaars psychologie bachelorsstudente aan UCR (deel van Universiteit Utrecht). Voor mijn bachelor scriptie doe ik onderzoek naar het algemeen welzijn van ouders en verzorgers van kinderen met Autisme Spectrum Stoornis.

    Mijn onderzoek is kwalitatief en ik zou graag in contact komen met ouders en verzorgers die openstaan om mee te doen aan mijn onderzoek. Onder aan dit bericht staat de link naar mijn enquête, het invullen duurt ongeveer 10-15 minuten. De enquête is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Ik ben op zoek naar een goede verdeling vaders en moeders, dus twijfel niet deze enquête te delen met je partner indien dat mogelijk is!

    Survey link: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_2tSM3Ox8wQkEtz8

  • 30 januari 2025 Hoe eerlijk mag ik zijn? (Podcast Loket voor het Leven – Trouw) Lees meer

    Hoi allemaal,

    Mijn naam is Mona en ik maak podcasts voor Trouw. Voor onze podcast Loket voor het Leven, waarin we grote en kleine levensvragen behandelen, werken we aan een aflevering met als thema: Hoe eerlijk mag ik zijn?

    We krijgen tegenstrijdige boodschappen over eerlijkheid. Aan de ene kant wordt gezegd dat liegen verkeerd is en eerlijkheid het langst duurt. Tegelijk leren we dat eerlijkheid soms ongewenst is en dat liegen in veel situaties normaal wordt gevonden.
    Ik ben daarom op zoek naar iemand met autisme die moeite heeft (of heeft gehad) met inschatten hoe eerlijk je mag of moet zijn. Dit perspectief roept vragen op over de verwachtingen rondom eerlijkheid en sociale normen.

    Herken jij jezelf hierin en zou je je ervaring willen delen? Stuur me gerust een berichtje of mail naar audio.trn@persgroep.net.

    Alvast bedankt!
    Mona

  • 29 januari 2025 Gezocht: mensen met autisme die hun ervaring willen delen voor een kunstboekje. Lees meer

    Hoi!
    Ik ben een kunststudent in mijn laatste jaar en voor mijn eindproject wil ik een kunstboekje maken over autisme.
    Ik heb zelf autisme maar ik wil heel graag weten hoe andere mensen autisme ervaren zodat ik een beter blik heb over het spectrum.

    Als je geïnteresseerd bent in het helpen hiervoor, stuur me dan een mailtje met jou persoonlijke ervaring.
    Ik heb een aantal vragen opgesteld maar voel je vrij om je verhaal met me te delen op je eigen manier.
    De vragen:
    – Wat vind jij belangrijk voor  mensen zonder autisme om te weten?
    – Waar heb jij het meeste last van?
    – Wat zijn dingen die jou helpen?
    – Wat helpt je in het dagelijkse leven?
    – Hoe zou je autisme omschrijven aan iemand die niet weet wat het is?
    – Welke verschillen zie je tussen iemand zonder autisme en jezelf?
    – Hoe kunnen andere mensen jou helpen in lastige situaties?
    – Wat voor advies heb je voor andere mensen met autisme?
    – Hoe onderhoud je werk, vriendschap, relaties, huishoudelijke taken en vrije tijd?
    – Hoe kom je tot rust?
    – Hoe ziet een perfecte dag eruit voor jou?

    Je naam blijft anoniem in mijn project. Je antwoorden zullen worden geïncludeerd als een stukje tekst in mijn boekje of als referentiemateriaal.

    Alvast heel erg bedankt!
    Len

    lendebont00@gmail.com

  • 3 december 2024 Hoogfunctionerend autisme bij vrouwen Lees meer

    Hallo! 🙋‍♀️

    Ik heet Dominique Rieke en ik studeer Behandelingspedagogie aan de CUL, Hudiksvall in Zweden. Ik ben momenteel bezig met het schrijven van mijn eindwerk.

    Het wordt een zelfhulpboek voor ouders van tienerdochters met hoogfunctionerend autisme. Het doel van dit boek is om steun, advies en inspiratie te bieden aan gezinnen die hun fantastische dochters zo goed mogelijk willen begrijpen en ondersteunen. Ikzelf heb hoogfunctionerend autisme, maar dit is pas ontdekt op volwassen leeftijd. Ik vind dat er rond hoogfunctionerend autisme bij vrouwen nog te weinig geweten is en vandaar ook mijn interesse.

    Om het boek zo authentiek en nuttig mogelijk te maken, wil ik graag verhalen en inzichten van echte mensen in mijn boek opnemen.

    Daarom ben ik op zoek naar:
    💬 Ouders van tienerdochters met hoogfunctionerend autisme
    💬 Vrouwen met hoogfunctionerend autisme

    Klinkt dit interessant?
    Stuur me een mailtje dominiquerieke84@gmail.com, dan vertel ik je meer. Voel geen druk – ik ben dankbaar voor alles wat je wilt en kunt delen.

    Wil je graag deelnemen zonder een interview, dat kan ook. Vul dan de vragen op onderstaande link in:

    https://forms.gle/dxkCzWa8tbswxQa28

    Alvast heel erg bedankt dat je helpt om een boek te creëren dat echt een verschil kan maken! ❤️

    Alvast bedankt voor de hulp,

    /Dominique Rieke

  • 3 oktober 2024 Levend Verlies Lees meer

    Voor mijn masterscriptie aan de Radboud Universiteit Nijmegen doe ik onderzoek naar de ervaringen van ouders die zorgen voor een kind met een beperking. Ik richt me daarbij op “levend verlies”. Dit betekent dat ouders rouw voelen (zoals gevoel van verdriet en onmacht) in de zorg voor hun kind. Bijvoorbeeld, in contact met hulpverlening of familie.

    Ik ben op zoek naar ouders die hier met mij over in gesprek willen. Het doel is om met dit onderzoek hulpverleners beter te leren hoe ze ouders kunnen ondersteunen bij deze gevoelens van rouw en verlies.

    Wil je meer weten of sta je open voor een gesprek, dan kun je mij benaderen via judith.schuttevaar@ru.nl

  • 11 april 2024 Hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken? Deelnemers (6-8 jaar) gezocht voor wetenschappelijk onderzoek Lees meer

    Wij zijn een team onderzoekers van het Baby & Child Research Center van het Donders Center for Cognition in Nijmegen (babyandchild.nl) dat een wetenschappelijk onderzoek doet naar hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken. Dit onderzoek is getiteld: “Volg de Vogels.” Wij zijn op zoek naar gezinnen die hieraan mee willen doen.

    Hoe ontdekken kinderen de wereld?
    Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. De onderzoekers willen graag weten hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken. Voor het onderzoek “Volg de vogels!” zijn zij op zoek naar kinderen tussen de 6 en 8 jaar met én zonder autisme diagnose.

    Wat houdt deelname in:
    – Tablet spel “Volg de vogels”
    – Een intelligentietest
    – Vragenlijsten voor de ouder/verzorger over uw kind

    De afspraak duurt ongeveer 1,5 uur in totaal. U krijgt de resultaten na het onderzoek toegestuurd!

    Waar:
    Het onderzoek vindt plaats in Nijmegen (Baby and Child Research Center, locatie Thomas van Aquinostraat).

    Meer informatie
    Wilt u meer weten, bekijk dan deze video: https://www.youtube.com/watch?v=hYbrzB3VBQw&feature=youtu.be

    Of bezoek de deze website https://babyandchild.nl/volg-de-vogels-deelnemers-gezocht/.

    Meedoen:
    Als u het leuk lijkt om mee te doen aan dit onderzoek kunt u een email sturen naar volgdevogels@donders.ru.nl .

  • 10 april 2024 Dagje uit geweest? Restaurant bezocht? Deel je review! Lees meer

    De website Uit met Autisme is een website voor en door mensen met autisme. Het bevat verschillende onderdelen, maar veruit het belangrijkste onderdeel zijn de reviews van mensen mét autisme om te delen met andere mensen hoe prettig of juist onprettig een locatie is. Elke vorm van uitgaan word daarin meegenomen, m.u.v. de fastfood-ketens. Dus kom je in een pretpark, dierentuin, museum, restaurant, golfbaan, escaperoom, hotel of vakantiepark, help andere mensen met autisme door een review te schrijven. Je doorloopt een vragenlijst om alle prikkels in kaart te brengen van de locatie, om daarna ook de review te schrijven. Deze kun je insturen via de pagina https://www.uitmetautisme.nl/feedback

    Uit elke review komt een score: Goed (Groen), Oké (Oranje) of Overprikkelend (Rood) zodat snel te zien is op basis van je prikkelniveau waar je terecht kan.

  • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

    Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

    Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

Sluiten
Word nu lid!