Signeersessies met auteurs
NVA AutismeCongres 2019Tijdens het NVA AutismeCongres signeren diverse auteurs en kunstenaars hun werk. Maak kennis en laat je inspireren. Je vindt hen in de expozaal.
Lisa Snip en Vivian Snouckaert hebben de leidraad ouderschap & autisme geschreven. De komst van een baby is immers een ingrijpende gebeurtenis, vooral voor mensen met autisme. Lisa Snip is GZ psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCT. Als expert autisme bij CGZ houdt zij zich bezig met het opzetten van een netwerk om de kennis over autisme te verspreiden. Vivian Snouckaert is psycholoog en is in opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. Ze is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van volwassenen met autisme.
Ivo Ketelaar is fotograaf. In zijn werk ‘Hoe kijkt autisme’ gaat hij met beeld en tekst in op hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt. Het geheel geeft mensen zonder autisme een idee hoe iemand met autisme de betreffende beelden kan beleven.
Marijn Bon is webredacteur en content-migratiespecialist bij Swink, een online marketingbureau waar voornamelijk mensen met autisme werken. In haar boek ‘Ondernemen(d) met autisme’ portretteert zij twaalf ondernemers die allemaal autisme hebben. Zij houdt bovendien van 14.50 tot 15.15 uur een lezing in de grote zaal.
Ariane Flessenman is orthopedagoog. In haar werk met kinderen met autisme behaalt zij al jarenlang positieve resultaten met de aanpak uit haar boek ‘Speel, leer en communiceer’.
Rob Broersen is deskundig op het gebied van autisme. Hij heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen met autisme als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Hij is mede auteur van het boek ‘Met autisme valt goed te leven’.
Kunstenares Anneloes van Schie fantaseert er op los in haar tekeningen. In haar stripachtige stijl vertelt zij eigenlijk verhaaltjes. Haar voorstellingen spelen zich af in een fantasiewereld, zo kunnen dieren en planten praten en gedragen ze zich als mensen. Er zit altijd veel humor in haar werk.
Sinds zijn diagnose ASS in 2011 neemt Frans August Brocatus deel aan allerlei initiatieven voor mensen met autisme. Zijn missie is het bijdragen aan een betere beeldvorming over autisme. Via zijn teksten en publicaties probeert hij dit te delen op een voor iedereen toegankelijke manier om afstanden tussen mensen te kunnen verkleinen.
In haar dichtbundel ‘Bijzonder Authentiek’ beschrijft Judith Kraft het alledaagse leven door de ogen van iemand met Asperger, grotendeels autobiografisch, met zelfkennis, gevoelvol én met een knipoog. Volgens Kraft zijn er veel sterke “authentieke” mannen én vrouwen die uitblinken door een verfrissende kijk op de wereld, creativiteit, humor en liefde voor taal. Voor hen en zeker ook voor hun omgeving schreef zij deze bundel.
Emma Pille werkte aan haar project over autisme AUTSIDE, waarin autisme niet alleen maar negatief benaderd wordt. In het project combineert zij beeld en taal in de vorm van posters. Hiermee wil zij duidelijk maken hoe het is om autisme te hebben in deze maatschappij. Zij denkt daarbij bijvoorbeeld aan onbegrip en anders zijn.